Eğitim
Giriş Tarihi : 06-12-2017 16:50   Güncelleme : 06-12-2017 16:58

Macaristan'a Giden Öğrenciler Yurda Döndü

Macaristan’a giden ilçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden iki öğretmen ve beş öğrenci yurda döndü

Macaristan'a Giden Öğrenciler Yurda Döndü

Macaristan’a giden ilçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden iki öğretmen ve beş öğrenci yurda döndü. 

Erasmus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında, “Okul Toplum Hizmetinden EVS ve Avrupa Yardımlaşma Topluluğu (From School Community Service to EVS and European Solidarity Corps)” başlıklı proje için 24 Kasım-02 Aralık tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılan çalışmalara katılan Gerzeli öğrenci ve öğretmenler, yapılan çalışmalara katıldıktan sonra yurda döndü.

Yolculuk sonrası Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatör Öğretmeni Ayhan Dönmez, Budapeşte’de yürütülen proje çalışmasının kapsamı hakkında bilgiler paylaştı. Gerzeli öğrencilerin yedi gün boyunca Macaristan, Belçika, İspanya ve Portekiz’den gelen öğrencilerle ortak çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Evsizlere yemek yapıldı”

İlk toplantının Macaristan’da gerçekleştirini aktaran Dönmez, öğrencilerin çeşitli faaliyetlere katılarak topluma yararlı hizmetler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Birçok ülkeden öğrencilerin ortak katılım gösterdiği projede evsiz kişilere yemek yapıldığına da dikkat çeken Dönmez, şöyle konuştu: “Yemek haricinde, okul atölyesinde kuş evleri yapıldı ve ormandaki ağaçlara asıldı. Çeşitli yarışmalar ve kültürel geziler düzenlendi.

Bunun yanı sıra öğrencilerimiz, Macar kökenli öğrencilerin ailelerinde kalarak, karşılıklı kültür etkileşiminde bulundu ve dil gelişimini olumlu yönde artırmaya yönelik çalışmalar yaptı. Zaten projemizin temel amacı, öğrencilerimizde sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek, toplum hizmetine katılım isteğini canlandırmak, onların 21’nci yüzyılda içinde bulunduğumuz iletişim çağına entegrasyonlarını desteklemek, çevrelerine ve yardıma muhtaç insanlara ve tüm canlılara karşı duyarlılıklarını artırmak, İngilizce dil becerilerini istenen düzeye taşıma fırsatı sunmak ve öğrencilerimizin yeni beceri ve yeterlilikler kazanmalarını sağlamaktır” dedi.

Kaymakamı ziyaret ettiler

Proje ekibinde yer alan öğretmen ve öğrenciler yurda dönüşte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Safter Soydan refakatinde, Gerze Kaymakamı Murat Güven’i ziyaret etti. Öğrenciler projenin kapsamı, amacı ve faaliyetleri hakkında Güven’e bilgi verdi.

Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş