Eğitim
Giriş Tarihi : 14-06-2017 13:02   Güncelleme : 14-06-2017 13:18

Maviş Çizmeleri Giydi, Okul İnşaatlarını Yerinde İnceledi

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’ta yapımı hızla devam eden eğitim yatırımlarını yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı

Maviş Çizmeleri Giydi, Okul İnşaatlarını Yerinde İnceledi
Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’ta yapımı hızla devam eden eğitim yatırımlarını yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Sinop’ta, eğitim yatırımları  son yıllarda hız kazandı. Aynı zamanda Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’ta yapımı devam eden Rehberlik Araştırma Merkezi, Denizcilik Meslek Lisesi, Otelcilik Meslek Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu inşaatlarını gezerek, incelemelerde bulundu.



"Ak Partimiz En Fazla Eğitim ve Gençliğe Yatırım Yaptı"
Sinop’ta kaliteli ve nitelikli bir eğitim anlayışıyla çalıştıklarını belirten Maviş, “Eğitime yapılan yatırım, en faydalı yatırımdır. Bu amaçla da Ak Parti iktidarımızın en fazla üstünde durduğu konu da gençlik ve eğitim olmuştur. Ak Partimizin en fazla yatırım yaptığı kurumlardan biri Milli Eğitim Bakanlığımızdır. Bizler de Sinop’u aynı zamanda bir eğitim kenti yapmak için çalışıyoruz. Bu amaçla temeli atılan eğitim kurumlarımız Sinop’umuz ve eğitim camiamıza içim hayırlı olsun.” dedi.



Bu Yatırımlar Sinop’u Eğitim Kenti Yapacak
Açıklamasında 2016 ve 2017 yılıllarında inşaatına başlanan eğitim yatırımları hakkında da bilgiler veren Maviş, şu ifadeleri kullandı:
“Ziyaretini gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızdan,
Denizcilik Meslek Lisemiz; 10.224.000,00 TL tutarındaki ihale bedeli ile 16 Derslik, 2 atölye, laboratuvar ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyondan oluşmaktadır. Bir Deniz kenti olan Sinop'umuz için son derece önemli bir yatırımdır. Türkiye'de mevcut 56 denizcilik meslek lisesinden biri olacaktır.
Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemiz; bir turizm kenti olan Sinop için son derece kıymetli bir yatırımdır. 10.243.00,00 TL tutarındaki ihale bedeli ile 12 Derslikten oluşmakta, 180 kişilik pansiyondan kapasitesiyle yapımına devam edilmektedir.
İmam Hatip Ortaokulumuz; :7.665 900,00 TL tutarındaki ihale bedeli ile 18 Derslik, çok amaçlı salon ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonuyla hızla yükselmeye devam etmektedir.
Rehberlik Araştırma Merkezimiz ise; 2.869.000,00 TL tutarındaki ihale bedeliyle Sinop’ta eğitime önemli bir ivme kazandıracaktır. Tüm bu yatırımlar ve planlanan yeni projeler, Sinop’umuzu bir eğitim kenti yapacaktır İnşallah.”

Ziyaretlerde Maviş’e Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan eşlik etti.
Erkan TaşErkan Taş