Eğitim
Giriş Tarihi : 18-04-2019 11:31   Güncelleme : 18-04-2019 11:45

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleriyle gönülleri kazanmaya devam ediyor

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’de başlattığı “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” Projesi kapsamında, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aile ziyaretleri gerçekleştirerek tadilat ve tamiratlara başladı.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında harekete geçen Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geçen yıl başlattıkları proje çalışmalarına 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılında da devam ediyor.

Bu yılın ilk ziyaretini yaparak bir ailenin evini baştan sona elden geçiren öğrenciler, bu projeye gönüllü olarak katılıyorlar. Elektrik, mobilya ve metal işleri bölümünde okuyan öğrencilerden oluşan ekiple aile ziyaretleri gerçekleştiren Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin takdir toplayan çalışmasını Gerze Kaymakamı Murat Güven’de yerinde inceleyerek öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.

Uygulamaya giren projenin, öğrencilerin sahip oldukları; millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerini geliştirmelerine yardımcı olacağına dikkat çeken Güven, “Öğrencilerin; yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığının artırılmasının önünü açacağı gibi, Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtılması ve öğrenciyle öğretmenlerimizin toplumla bütünleştirilmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Güven, projeyle ilgili olarak amaçlanan hedeflerin ise; “öğrencilerin zamanlarını verimli geçirerek istenmeyen ortamlarda bulunmalarının veya yanlış arkadaşlıklar kurmalarının önlenmesi suretiyle uyuşturucu ve diğer zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi, şiddete eğilim duyanların kontrol altına alınmasının sağlanması, okula olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması ile öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması hedeflenmiştir” şeklinde konuştu.

   

Seda ŞengülSeda Şengül