Eğitim
Giriş Tarihi : 22-10-2020 11:52   Güncelleme : 22-10-2020 15:49

‘Milli Eğitim Müdürlüğünde Bu Hafta’

Gerze Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin yararı için projeler yürütmeye devam ediyor

‘Milli Eğitim Müdürlüğünde Bu Hafta’

Yüz yüze eğitimin ilk aşaması olarak 21 Eylül’de okula başlayan anasınıfı ve 1. sınıfların ardından 2’inci aşama olarak da 12 Ekim tarihinde 2.3.4.8. ile 12. sınıflar okullarda yüz yüze eğitime başladı.

Aşamalı geçilen yüz yüze eğitimle birlikte okullarda öğrenci sayıları artmış olsa da uzmanlar fiziki imkânlar doğrultusunda okul bahçelerinin derslik olarak kullanılabileceğini açıklamıştı.

Bu kapsamda Gerze Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Okulum Bahçede Projesi” hayata geçirildi.

Bu kapsamda, projenin okullarda aktif olarak uygulanması sağlanarak derslerin okul bahçelerinde oluşturulan uygun alanlarda işlenmesi sağlandı.

GEZİCİ EBA DESTEK NOKTASI ARACI HİZMETE BAŞLADI

Kırsal mahallelerde ve köylerde, Eğitim Bilişim Ağına (EBA) ulaşımda zorluk yaşayan öğrencilere destek olması amacıyla hazırlanan Gezici EBA Destek Noktası Aracı hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda pazartesi günü Sarıyer Köyünde bulunan Gezici EBA Destek Noktası Aracına canlı yayınla bağlanarak öğrencilerle buluşan Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan,  öğrencilerle görüşerek derslerinde başarılar diledi.

TAŞIMALI ŞOFÖRLERE "OKUL SERVİS TAŞIMACILIĞI TRAFİK EĞİTİMİ" VERİLDİ

Gerze Halk Eğitimi Toplantı Salonunda "Okul Servis Taşımacılığı Trafik Eğitimi" verildi. Emniyet mensupları tarafından verilen eğitime Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ve Şube Müdürü Hamza Çeliker ’de katılım gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, servis şoförlerine yaptıkları işin oldukça ehemmiyetli olduğunu belirtirken, Şube Müdürü Çeliker’de, servis şoförlerinin uyması gereken kurallardan bahsetti.

"Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu" ve Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberi ile il/ilçe Umumi Hıfzıssıhha kararları hakkında açıklama ve bilgilendirme yaptı.

AdminAdmin