Eğitim
Giriş Tarihi : 12-04-2016 13:00   Güncelleme : 12-04-2016 16:19

Münevver Arslan Kütüphanesi Açıldı

İlçemiz emekli Öğretmenlerinden Münevver Arslan tarafından Gerze Halk Kütüphanesine bağışlanan ve 600 metrekarelik arsa üzerinde bulunan ev gerçekleşen restorasyon çalışmalarının ardından hizmete açıldı

Münevver Arslan Kütüphanesi Açıldı

Küçük yaşta yetim kalarak devletin kendisine sağladığı burs ile eğitim alan Münevver Arslan, yıllar sonra devlete olan ahde vefa borcunu ödedi. 

Emekli öğretmen Münevver Arslan, Atatürk Mahallesi'nde bulunan 600 metrekarelik arsa üzerindeki evini, Gerze Halk Kütüphanesi’ne bağışladı. Önceki yıl Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve beraberindeki heyetin katıldığı bir törenle devir teslim işlemleri yapılan ev, gerçekleşen restorasyon çalışmaları sonrası Gerzelilerin hizmetine sunulan ve içinde pek çok kaynağın yer aldığı donanımlı bir kütüphane haline dönüştürüldü.

Gerze Halk Kütüphanesi Restorasyon çalışmaları sonrası yapılan açılış törenine; Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Erhan Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, 25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Kurum Müdürleri, Daire amirleri, STK ve Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Emekli öğretmen Münevver Arslan'a bağıştan dolayı minnettar olduklarını belirterek, “ Değerli Münevver Arslan hocamıza bu anlamlı bağışı için çok teşekkür ediyoruz. Gerzeli vatandaşlarımızın da bu bağış sonrası kütüphanelerine sıklıkla uğrayıp, en güzel şekilde istifade edeceklerini umuyorum. Allah hayrını kabul etsin." dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ise, Emekli öğretmen Münevver Arslan'a teşekkür ederek, "10 yıl sonrasını düşünüyorsan bir ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan bir insan yetiştir diyorlar. Bugünde bir eğitim aşığı olan emekli Öğretmen Münevver Arslan hocamızın bağışladığı bu evin de en yararlı şekilde değerlendirildiğini görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Dilerim hocamızın bağışladığı bu yer, gençlerimiz ve vatandaşlarımız da sıklıkla uğradığı bir mekan olur" dedi.

Binanın yeni halini görünce duygu dolu anlar yaşadığını belirten Emekli Öğretmen Münevver Arslan ise, devletin himayesinde büyüdüğünü ve bu bağışın devlete karşı bir ahde vefa borcu olduğunu dile getirdi.

 



Bu bağışın bir ahde vefa borcu olduğunu kaydeden Arslan,  "Ben Hayatım boyunca yetişen her çocuğun bir kıvılcım olduğuna inanırım. Bu kıvılcımlar büyüyerek ülkemizi aydınlatacaktır. Bugün bağışta bulunduğum evin, Gerze'ye yakışır bir kütüphane haline dönüştürüldüğünü gördüm. Hem gurur duydum hem de duygulandım. Evimi bağışladıktan sonra sağ olsun yetkililerimiz burayı hem öğrencilerimiz, hem de vatandaşlarımızın memnuniyetle kullanabileceği bir eğitim yuvası haline dönüştürdüler” dedi.

Gerçekleşen kurdele kesiminin ardından kütüphaneyi gezen protokol üyelerine Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş tarafından bilgiler verildi.

Bizlerde Gerzenin sesi Gazetesi olarak yeni kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyor. Bu anlamlı bağışı yapan Münevver Arslan hocamıza hürmetlerimizi sunuyoruz.

 

AdminAdmin