Eğitim
Giriş Tarihi : 16-08-2017 10:38   Güncelleme : 16-08-2017 11:07

Nakil Başvuruları Başladı

TEOG, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil telaşı başladı

Nakil Başvuruları Başladı
 TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil telaşı başladı. Farklı okullara nakil olmak isteyen öğrenciler okulların boş kontenjan listesini ve işlemler için tarih aralıklarını araştırıyor.

TEOG'da sonuçların ilanının ardından boş kontenjanlar listesi e-okul üzerinden açıklandı. Yerleştirildikleri liseye gitmek istemeyen öğrencileri ilgilendiren nakil sürecine ilişkin detaylar da belli oldu. Nakil işlemleri için başvurular 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos, 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde alınacak.

MEB resmi web sayfasından yaptığı duyuruda, tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına yerleştirildiği belirtilerek, bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri, yerleştirmeye esas nakil başvurularının, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabileceği kaydedilen açıklamada, "Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP (yerleştirme esas puanları) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir" ifadelerine yer verildi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül