Eğitim
Giriş Tarihi : 22-06-2017 17:47   Güncelleme : 22-06-2017 18:04

O Bu İşin Doktoru Oldu

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Doktorasını tamamlayarak Dr. unvanını aldı

O Bu İşin Doktoru Oldu
Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Doktorasını tamamlayarak Dr. unvanını aldı.

Gençlik yıllarından itibaren siyasetin birçok kademesinde görev alan Sinop Milletvekili Maviş, diğer yandan da eğitim ve akademik çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

Yoğun siyasi temposunun yanında doktora çalışmasını da sürdüren Maviş, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi anabilim dalında  “1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili” konulu doktora tezini tamlayarak Doktor unvanını aldı.

Yüksek lisansını yine siyaset bilimi ana bilim dalında Gazi Üniversitesinde tamamlamış olan Nazım Maviş'in Hacettepe Üniversitesinde tamamladığı doktora tezi beş kişilik jüri üyeleri tarafından kabul edilerek Maviş'e doktor ünvanı verildi. “Cumhuriyet Dönemi Düşünce Hareketleri”, “İslamcılık”, “Demokrasi, Siyasi Partiler, Seçimler”, “İnsan Hakları ve Özgürlükler Teorisi”, “Gençlik Hareketleri” konularında da akademik çalışmalara imza atan Maviş, Milletvekilliği öncesi Ak Parti Siyaset Akademisinde de çeşitli konularda eğitimler vermiş çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazmıştı.
Erkan TaşErkan Taş