Eğitim
Giriş Tarihi : 16-05-2017 13:47   Güncelleme : 16-05-2017 14:47

Öğrenciler Becerilerini Konuşturdu

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin TÜBİTAK Bilim Fuarında sergiledikleri bir çok proje katılımcıların ilgisini ve beğenisini topladı

Öğrenciler Becerilerini Konuşturdu
 Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında geliştirdikleri projelerini sergilediler.

Okulun atölyesinde kendi emekleriyle üreterek misafirlerin beğenisine sundukları ürünler ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Günlük hayatta kullanılabilecek bir çok projeye imza atan başarılı öğrenciler, fuarda stantları ziyaret eden ziyaretçilere tek tek projelerini anlattılar. Öğrencilerin ahşap atölyesinde büyük özenle oluşturdukları el emeği ahşap ürünler ve 3D Yazıcıda oluşturulan Gerze'nin simgesi ''Hacı Kadı Horozu maketi'' oldukça ilgi çekti.

Okul Müdürü Metin Çalmaz, bilim fuarının açılışında yaptığı konuşmada, '' ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmesi eğitim kurumlarının amacına yönelik bireyler geliştirmesi ve bu bireylerin aldıkları eğitimi üretime aktarmalarıyla olacaktır. Bu gün ülkemizde Meslek Liseleri yetiştirdikleri teknik elemanları iş dünyasının hizmetine sokabildiği ölçüde başarılıdır. Oranlarımız incelendiğinde de bu konuda başarılı olmadığımızı düşünüyorum. Mesleki okullarımızı üniversiteye giriş oranlarıyla değerlendirmek yerine yetiştirdikleri teknik adamların aldıkları eğitim doğrultusunda iş dünyasında olup olmadıklarıyla değerlendirilmelidir” dedi.

Esnafın Tabelası Öğrencilerin Elinden

Öğrencilerin ahşap çalışmaları hakkında bilgi veren okul öğretmenlerinden Aytekin İnceefe, Gerze Belediyesi'nin ''Cittaslow'' kapsamında esnaf tabelalarını tek tip ahşaba dönüştüreceğini ve bu tabelaların okul öğrencilerinin elinden çıkacağı bilgisini verdi. Oldukça emek isteyen ahşap ürün ve malzemelerin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin atölyesinde öğrencilerin el emeği sonucu çıktığını söyleyen İnceefe, fuar boyunca öğrencilerin ürün ve proje stantlarının ziyarete açık olacağını söyledi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül