Eğitim
Giriş Tarihi : 09-06-2017 15:47   Güncelleme : 09-06-2017 17:16

Öğrenciler Karnelerini Aldı

Son zilin çalmasıyla karnelerini alan öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin startını verdiler

Öğrenciler Karnelerini Aldı
 2016/2017 Eğitim öğretim sezonu 9 Haziran Cuma günü sona erdi. Öğrenciler karnelerini aldı. Son zilin çalmasıyla karnelerini alan öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin startını verdiler.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri karnelerini Kaymakam Bülent Bayraktar'ın elinden aldılar. Öğrenciler ile birlikte karne heyecanı yaşayan kaymakam ve beraberindeki heyet öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip sohbet ettiler.

Öğrencilere, yaz tatili boyunca televizyon, sosyal medya ve internete oldukça kısıtlı zaman ayırarak olabildiğince serbest kitaplar okumaları ve kültürel geziler yapmaları konusun önerilerde bulunan Kaymakam Bülent Bayraktar, ''Bu uzun yaz tatilini çok iyi değerlendirmelisiniz. Günde beş sayfa kitap okusanız yaz tatili boyunca en az 2 veya 3 kitap bitirirsiniz'' dedi. Öğrencilerin karnelerini tek tek sınıflarına giderek veren Kaymakam Bülent Bayraktar ile karnelerini alan öğrenciler arasında esprili konuşmaların geçmesi de sık sık gülüşmelere neden oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'de velileri uyararak, ''karnesi kötü olan çocuklarımıza cezalandırma, kötü davranma veya şiddet uygulama gibi çağ dışı hareketlerden kaçınılmalı'' dedi. Karnesi nasıl olursa olsun yaz tatilinde öğrencilerin tatil yapmaları, bol bol kitap okuyup, eğitici aktivitelerde bulunmalarını tavsiye eden Tokgöz, öğrencilerin bilgisayar başında fazla vakit geçirmemeleri için velilerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Karne törenine Kaymakam Bülent Bayraktar'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İlçe Emniyet Amiri Aslıhan Özcan, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Kurt katıldı.


Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Öğrencileri de karnelerini aldılar

Seda ŞengülSeda Şengül