Eğitim
Giriş Tarihi : 11-01-2017 10:05   Güncelleme : 11-01-2017 10:18

Öğrencilere Organik Tarım Anlatıldı

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gerze Atatürk Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencilerine organik tarımı anlattı

Öğrencilere Organik Tarım Anlatıldı
 Organik ürün konusunda tüketici bilincinin geliştirilmesi, organik ürüne olan talebin arttırılması, organik tarımı ve organik ürünü doğru algılamaya katkı sağlanması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ''Organik Tarım Eylem Planı ve Organik Tarım Yaygınlaştırılması'' projesi yürütülmekte.


Proje kapsamında İlçemiz Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Okulda yapılan eğitimlerde öğrenciler organik tarım konusunda bilinçlendirilirken, üzerinde organik tarım amblemleri olan okul çantaları hediye edildi.

Eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler veren Ziraat Yüksek Mühendisi Ferda Bıçakcı Arslanoğlu, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhalarını anlattı. Kaybolan doğal dengenin yeniden kurulmasını amaçlayan organik tarımın önemi ve gıda tüketimi konularında öğrenciler bilgilendirildi. Organik Tarımın tanıtımı yapılarak organik tarımda tüketici logo bilinci ile gıda güvenliği açısında tüketici bilincinin oluşturulması sağlandı.

Hedeflerinin organik tarımı tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Arslanoğlu, seminerde öğrencilere; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hedef kitlemizin sadece çiftçiler olmadığı, öğrencilerin geleceğimiz olmaları nedeniyle bu yaşlarda bilinçlendirilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle gıda alışverişlerinde öğrencilerimizin organik ürünü tanımaları ve tüketimde öncelik vermeleri, aile büyüklerinden organik ürün talep etmeleri gelecekleri açısından büyük önem taşımaktadır. Kullanılan kimyasalların tarımsal ürünler ile insan bünyesinde kalıcı olabilecek hastalıklara yol açabildiğinden geleceğimiz olan öğrencilerimizin şimdiden bilinçli birer tüketici olmaları bu seminerler ile sağlamaya çalışmaktayız" dedi.

Seminerlerde Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Ferda Bıçakcı Arslanoğlu'nun yanı sıra Ziraat Mühendisi Necat Demirbaş, Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özbay Akkaş  ve Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet hazır bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül