Eğitim
Giriş Tarihi : 24-04-2019 10:43   Güncelleme : 24-04-2019 21:17

Öğrencilere orman sevgisi tiyatro ile aşılanıyor

Sincap Çocuk Tiyatrosu, Gerzeli ve Dikmenli öğrencilere sahnelediği "Ilgaz Dağı ve Oyuncak Dükkanı" adlı oyunla orman sevgisini anlattı

Öğrencilere orman sevgisi tiyatro ile aşılanıyor

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde ilçemiz ve çevre ilçelerde ki bazı okullarda öğrencilerin çevre ve orman bilincinin gelişmesi için tiyatro oyunu sahnelendi.

Çocuklara, çevre ve orman bilincinin kazandırılması amacıyla Sincap Çocuk Tiyatrosunun “Ilgaz Dağı ve Oyuncak Dükkanı” isimli oyunu Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelendi.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan toplamda 200 öğrencinin izlediği tiyatro, çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlarken aynı zamanda da çevre bilincinin oluşmasına katkı sağladı.

Sahnelenen oyunla öğrencilere orman sevgisini anlatan tiyatro ekibi daha sonra Dikmenli öğrencilerle buluştu. Dikmen Orman İşletme Şefliği organizesinde Şehit Bahattin Dolma İlkokulundan 100 öğrencinin katılımıyla Ercüment Türkmen Anadolu Lisesi konferans salonunda sahnelenen oyun Dikmenli öğrencilerinde büyük beğenisini topladı.

Tiyatro ekibi, öğrencilere ağaç sevgisi, doğanın ve çevrenin korunması konularının yanı sıra “Alo 177 Ücretsiz Orman Yangını Hattı” konusunda da bilgilendirmede bulundu.

    

Seda ŞengülSeda Şengül