Eğitim
Giriş Tarihi : 10-09-2018 13:19

Okullarda "UYUM" Zili Çaldı

Ana okul ve 1.sınıflar eğitim hayatlarına ilk adımlarını attı. Uyum sağlayabilmeleri için okul zili onlar için bir hafta öncesinden çaldı

Okullarda "UYUM" Zili Çaldı

2018-2019 yılı Eğitim ve Öğretim yılı okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, 5’inci sınıf ve 9.sınıf öğrencilerinin okullarına uyum sağlayabilmeleri için bir hafta erken başladı.

 Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul, 5’inci ve 9.sınıflar öğrencilerinin eğitim ve öğretime adapte olabilmeleri amacıyla 10-14 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacak. Tüm öğrenciler ise 17 Eylül’de ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘Uyum Eğitim’ projesine göre uygulanan bu uygulamada ile öğrencilerin yeni başlayacakları okullarına kolayca uyum sağlamaları, okul korkularını yenmeleri, çevrelerine alışmaları hedefleniyor.

"Eğitim-Öğretime Hazırız "

İlçemiz de anaokulu, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar okulla başladı.

Konuya ilişkin Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ , " 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Bakanlığımızın uyguladığı uyum programı çerçevesinde anaokullarımız, 1. ,5. ve 9. sınıflarımız eğitim öğretime başladılar. Sınıflarımız hazır, okullarımız hazır, herhangi bir eksiğimiz yok. Birkaç öğretmen eksiğimiz var onları da ücretli öğretmen görevlendirmesi ile okullar açılana kadar tamamlayacağız." diyen Özgür Tokgöz, "Eğitim camiamıza, öğrencilerimize başarılı bir Eğitim-Öğretim yılı diliyoruz." dedi.

17 Eylül'de ise tüm öğrenciler eğitim ve öğretime başlayacak.

Seda ŞengülSeda Şengül