Eğitim
Giriş Tarihi : 04-11-2015 13:45   Güncelleme : 04-11-2015 13:30

Polonya'ya Gittiler

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi 3. Proje toplantısı için Polonya-Krakow’ a gitti.

Polonya'ya Gittiler

2014 – 2017 yılları arasında Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinin dâhil olduğu, Erasmus+  Okul Eğitim alanında stratejik ortaklılar  ile Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi (Key Action 2, KA2) altında yer alan bu faaliyet ile kurumsal, yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, Program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında stratejik ortaklık projeleri desteklenen, Gardening: Cultur & Science projesi çalışmalarına devam ediyor.


2015 - Şubat ayında Macaristan ve 2015 – Nisan ayında Almanya Proje çalışma ziyaretlerini gerçekleştiren Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi proje ekibi ve öğrencileri , 4 – 8 Kasım tarihlerinde Polonya –Krakow proje çalışma toplantısı için ön hazırlıkları tamamlayıp iki öğretmen ve beş öğrenci ile katılımı gerçekleştirildi.


Bu proje kapsamında Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi bahçesinde her ülkenin belirlediği Kültür bitkilerinin yetiştirildiği küçük bir uygulama bahçesi oluşturuldu. Bahçede yetiştirilen ürünler ,

Türkiye : Kara Lahana
Macaristan : Biber
Almanya : Kırmızı Lahana
Hollanda: Brokoli – Yaban Havucu (Parsnip)
Fransa: Enginar
Polonya : Yaban Kerevizi  (Lovage)
İtalya: Domates  (Piennolo Tomato)

Proje ile ilgili çalışmalar aşağıdaki adreslerden takip edilebilir.
http://erasmusgardening.poli.hu/




 

 

AdminAdmin