Eğitim
Giriş Tarihi : 26-03-2016 14:28   Güncelleme : 26-03-2016 14:21

Rektör Dalgın, 2016 - 2019 Eylem Planı’nı Açıkladı

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde, ilimizde faaliyet yürüten Yerel Basın ve Ulusal Haber Ajansı temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek, “Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Eylem Planı’nı” açıkladı.

Rektör Dalgın,  2016 - 2019 Eylem Planı’nı Açıkladı

Düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Sezgin, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet AtlıI ve Üniversite yöneticileri ile Sinop Yerel Basını ve Ulusal Haber Ajanlarının Sinop temsilcileri katıldılar.

Toplantıda, Sinop Üniversitesi tarafından Sinop ve ilçelerde bulunan Yerel basınına teşekkür amaçlı hazırlanan video büyük beğeni topladı. Daha sonra, 2016 – 2019 Eylem Planı Açıklayan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, sözlerine toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Sinop basınının katkı ve destekleriyle daha büyük projelere imza atacaklarının altını çizdi.

“Daha Huzurlu ve Akademik Camiada Etkin Bir Sinop Üniversitesi Olmak İçin Önemli Adımlar Attık.”

Göreve başladığı günden bugüne kadar geçen 8 aylık süreci değerlendiren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “ Üniversitemizin niteliğini ve niceliğini artıran, Sinop ile bütünleşen, bölgesine değer katan, bir Sinop Üniversitesi oluşturmak için önemli projelere kısa zamanda imza attık. Akademik ve İdari yapımızda çeşitli atamalar gerçekleştirdik. İdari kademelerde kadın yöneticilerimize etkin görevler verdik. Şehirle bütünleşen Araştırma ve Uygulama birimlerimizi faaliyete geçirdik. Her hafta Çarşamba gününü “Akademik ve İdari Personel ile Buluşma Günü” olarak belirleyip, bugün içerisinde, idari ve akademik kadroda görev yapan personelimizin talep ve isteklerini mesai meftunu sınırlamadan dinleyerek, elimizden geldiğince çözüm sağlamaya çalıştık. Her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuza değer kattık. Döner sermaye katkısını % 5’den %10’a çıkarttık. Bu süre içerisinde öğrenci sayısı hızla büyüyen Üniversitemizin akademik kadrosunu genişlettik. Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nde yaptığımız düzenlemeler ile akademik yayınları artırmayı hedefledik.  8 aylık süreçte düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerle hem şehrimizin tanıtımına hem de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunduk” dedi.

Uygulama Otelimiz 7 Ayda 10 Bin Konaklama Kabul Etti

Konuşmasında Türkiye’nin ilk Edebiyat Temalı Oteli olan Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip DIRANAS Uygulama Oteli’nin başarısına da değinen  Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bu güzel kahvaltı programına ev sahipliği yapan Uygulama Otelimiz, görev süremiz içerisinde %30’luk bir kar artışı sağlayarak 8 ayda toplam 10 Bin konaklama hizmeti verdi. Bu şahsım ve mesai arkadaşlarım açsısından gurur verici bir tablodur” dedi.

Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, 8 Aylık görev süresi hakkında verdiği bilgilerin ardından Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Yılı Eylem Planını basın mensuplarının huzurunda kamuoyuyla paylaştı.

Konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Dalgın, Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Yılı Eylem Planı’na dair Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı.

Program gerçekleşen kahvaltı ile son buldu. 

Sinop Üniversitesi tarafından Sinop Basınına Teşekkür İçin Hazırlanan O Video







AdminAdmin