Eğitim
Giriş Tarihi : 15-05-2018 16:40   Güncelleme : 15-05-2018 17:03

"Şiddete dur de"

Atatürk İlkokulu öğrencileri, "Şiddete Yer Yok" temasıyla yaptıkları etkinlikte önemli bir toplum sorununa dikkat çektiler.

"Şiddete dur de"

İlçemiz Atatürk İlkokulu öğrencileri, "Şiddete Yer Yok" temasıyla yaptıkları etkinlikte önemli bir toplum sorununa dikkat çektiler.

Atatürk İlkokulu Rehber öğretmenlerinden Ayfer Bağçeci öncülüğünde ve okulun diğer öğretmenleri Selma Düzenci, Metin Ergün, Orhan Yenice, Nafize Yenice, Abdüllatif Özlük ve Okul Müdürü Hasan Albayrak eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte "Zorbaya destek olma engel ol", "Zorbalık yapma hayatları karartma", "Zorba olma kanka ol" gibi dövizler taşıyan öğrenciler ellerinde ki dövizleri tek tek sırayla okudular. Ardından etkinlik kapsamında hazırladıkları balonları gökyüzüne saldılar.

Atatürk İlkokulu şiddeti önleme ekibi olarak kendilerini adlandıran öğretmenler topluluğu, küçük yaşlardan itibaren şiddet içerikli bilgisayar oyunları oynayan, televizyon dizileri ve filmleri izleyen, çocukların ileriki yaşlarda şiddete meyilli olduklarını belirterek velilere uyarılarda bulundular.

"Şiddete dur de" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğretmenler, çocukların kendi yaş gruplarına hitap eden, şiddet içermeyen oyun ve aktivitelerle vakit geçirmeleri, televizyon ve bilgisayar başında olabildiğince az zaman harcamaları gerektiği vurgusu yaptılar.

Minik öğrenciler, etkinlik sonunda müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül