Eğitim
Giriş Tarihi : 17-06-2015 00:03   Güncelleme : 16-06-2015 23:29

Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖR'Ü PROF. DR. RECEP BİRCAN “BU DİPLOMALAR GÜZEL KAPILAR AÇACAK”DEDİ

Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci
2014-2015 akademik yılının ardından mezuniyet töreni şehir stadyumunda gerçekleştirildi. Ailelerinin de katıldığı coşkulu törende mezun olan öğrenciler kep attı.

Sinop Şehir Stadında gerçekleştirilen mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende Üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Özlem Arabacı kısa bir konuşma yaptı.

Sinop üniversitesinin kendilerine çok şey kattığını ifade eden Arabacı, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bulunuyoruz. 4 yıl önce buraya ilk geldiğimde ‘nasıl biter bu okul?’ demiştim. Şimdi geriye baktığımda bu güzel şehirden güzel anılar ve çok değerli bilgilerle ayrılıyorum. Değerli hocalarım… başarımı sizden aldığım çok değerli bilgilere samimiyetinize ve güler yüzünüze borçluyum.  Üniversitemizin idari personeli… bizleri her sorunumuzda dinlediniz, çözüm bulmaya çalıştınız ve güler yüzünüzü eksik etmediniz. Arkadaşlarım… 4 yıl boyunca o temiz ve küçük kalplerin dünyalarını aydınlatıp en güzel katkıları sağlayabilmek için hazırlandık. Bu yolda beraber yürüdük, bundan sonra da inşallah her birimiz atanıp ayrı ayrı yollarda da olsa aynı hedef için çalışmaya devam edeceğiz.Benim ve arkadaşlarımın aileleri için en önemli olan şey evlatlarının kendi ayakları üzerinde sapasağlam bastıklarını görmektir.

Siz sevgili anne ve babalar.. İşte mimarı olduğunuz evlatlarınız dimdik karşınızda sizlere selam ediyor... Selam olsun anneme ve tüm annelere… selam olsun babama ve tüm arkadaşlarımın babalarına. son olarak içimde büyük özlemini taşıdığım babam… inanıyorum ki beni şu an görüyorsun ve gurur duyuyorsun. Bende senin kızın olduğum ve bana hep yakıştırdığın öğretmenlik mesleğini yapacağım için her zaman gurur duyacağım.” dedi


Öğrenci Konsey Başkanı Cihat Karademir de bir konuşma yaparak,“Bizler bu üniversitede, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştik. Bizlerde emeği olan anne ve babalarımıza, Üniversite yönetimine ve hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Öğrencilerin ardından öğrencilere ve velilere seslenen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise “Sevgili Gençler, sizler Güzel Ülkemiz Türkiye’nin en mutlu kenti seçilen ve kendine Eğitim, Kültür ve Turizm kenti olmayı hedef yapmış Karadeniz’in incisi Sinop’ta yaşadığınızı lütfen unutmayın. Bugün gurur duymak en çok bu pırıl pırıl tertemiz gençlerin ve onların anne ve babalarının hakkıdır. Özellikle de fedakâr ailelerinin. Çünkü enerjileriyle, gözlerindeki ışıltıyla ve güven veren duruşlarıyla yarınların bugünlerden çok daha güzel olacağını hissettiren bu gençler onların bizlere bir armağanı. Ama şunu da unutmayalım ki işte bu gençler de kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadılar. Üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bugün bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar. Hem döktükleri ter, hem de aldıkları dualarla.Bu diplomalar onlara inşallah güzel kapılar açacak ve öğrenmiş oldukları bilgiler ve edindikleri tecrübeler güzel milletimize hizmet etme yolunda ışık olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak konuşma yapan Vali VekiliEkrem Yaman da öğrenci ailelerine teşekkür ederek mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri ile üniversite birincisi birlikte mezuniyet pastasını kesti. Coşkulu tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

hakan akbaşhakan akbaş