Eğitim
Giriş Tarihi : 05-05-2016 12:34   Güncelleme : 07-05-2016 19:48

ŞNS Anadolu Lisesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi tarafından "TÜBİTAK Bilim Fuarı" kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan buluşlar ve projeler sergilendi.

 ŞNS Anadolu Lisesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Okul Bahçesinde gerçekleştirilen Fuara, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Uzman Başçavuş Hakan Aydemir, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Milli Eğitim Şube Müdürü Mustaf Arslan, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Gerze Milli Eğitim İlçe Müdürü Özgür Tokgöz, Liman Başkanı Uğur Gürol, İlçe Müftüsü Ali Işık,  ŞNS Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

4006 Tübitak Bilim Fuarı Çerçevesinde her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda öğrencinin başarılı ve pratik zeka ile ortaya koyduğu buluşlar katılımcılardan tam not alırken, programın açılış konuşmasını yapan ŞNS Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, Bu fuar sayesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanların keşfetmenin yanı sıra bilgi ve becerilerini artırdığının altını çizdi.

Toplamda 51 proje ile TÜBİTAK fuarına katıldıklarını dile getiren Balcıoğlu, "Dünyanın eğitimine sunulan pozitif değer sloganı ile yola çıkan okulumuz, bu öğretim yılında da farklı ve özgün proje ve örenklerle gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında ülkemizin bayrağını dalgalandırmaya devam edecektir." dedi.

Açılış konuşmasının ardından kesilen kurdele ile protokol üyeleri 51 özgün ve farklı projeyi yerinde inceleyerek, hazırlayan gözetmen öğretmen ve öğrencilerden bilgiler aldı.

Fuarda hayatı kolaylaştıran pratik buluşların yanı sıra, akıllara kazınacak ve kullanımına büyük ihtiyaç duyulan projelerde öğrenciler tarafından sergilendi.

Fuarda, Kimya Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Ümran Demirci'nin gözetiminde hazırlanıp, Erhan Erce isimli öğrencinin çabalarıyla geliştirilen "Kişiye Özel Mürekkep" projesi TÜBTAK Bilim Fuarında bölge ikincisi olarak göz doldurdu.

 

 

Seda ŞengülSeda Şengül