Eğitim
Giriş Tarihi : 05-07-2019 11:43   Güncelleme : 05-07-2019 11:51

Tanıtım toplantısı

Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı

Tanıtım toplantısı

Sinop’ta Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Okul Müdürü Şükrü Eraltan, gerçekleşen toplantıda okulun taban puanı, kontenjanı, yatılılık durumu ve sosyal imkanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

SİNOP ŞEHİT ÖMER CAN AÇIKGÖZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIM TOPLANTISI
Sinopluların destekleri ile kıt imkanların bir araya getirilerek yaptırdığı okulumuz 1974 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Bu tarihten sonra valiler, doktorlar, mühendisler, öğretmenler, din görevlileri başta olmak üzere yüzlerce gencin milli manevi değerlerini doğru öğrenerek yetişmesine vesile olmuş bir eğitim yuvasıdır.

PROJE OKULU NEDİR?
Proje okulu, devlet okulları içinde; “Başarılı öğrenci ile başarılı öğretmenin modern fiziki şartlarda buluşturulması” projesidir.

LGS ile seçilen başarılı öğrenciler ile Sinop ili içinde görev yapan mesleğini aşkla, özveri ve başarı ile yapan, kendisini kamuoyuna ispat etmiş öğretmenlerin bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Meslektaşlarımızın hepsi, görevlerini başarı ile yerine getiren iyi öğretmenlerdir. Ancak aramızda ki çok iyilerinin seçilerek başarılı öğrenciler ile aynı sınıfta buluşturulması kaliteli bir eğitimin temel şartıdır.

OKULUNUZUN TABAN PUANI NEDİR?
Okulumuzun taban puanı öğrencilerin tercihleri sonrası yerleştirme sonuçlarına göre belli olmaktadır. Okula yerleşen en düşük puanlı öğrencinin puanı, okul taban puanı olarak belirlenmektedir. Okulumuz ilk öğrencilerini geçen yıl aldığından ve Bakanlığımızın geçen yıl ek yerleştirme döneminde Anadolu Liseleri kontenjanının arttırılması nedeniyle kontenjanımızın tamamı doldurulamamıştır.

Mağduriyet yaşamamak için tercihler sırasında yerleştirmeye esas puanı değil Türkiye geneli yüzdelik sıranızı temel almaları gerekiyor. Okulumuz ilk defa 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje alanına öğrenci almıştır. Bu nedenle “ proje okulu ” kavramının Sinop kamuoyu tarafından bilinirliği az olması Anadolu liselerine ek kontenjanlar verilmesi sebebiyle okulumuz 90 olan kontenjanını dolduramamış ve %40’lık dilimden öğrenci almıştır. Bu yıl taban puanımızın yükseleceğine inanıyoruz.

BU YIL KONTENJANINIZ KAÇTIR? HANGİ YÜZDELİK DİLİMİ ÖNGÖRÜYORSUNUZ?
Kontenjan olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi 90 öğrenci okulumuza kabul edebileceğiz. Okulumuzun yükselen başarı grafiği, kazanımları ve kontenjanı göz önüne alındığında yüzdelik dilimi % 20’in altındaki öğrencilerin bu yıl okulumuza yerleşebileceğini tahmin ediyoruz.

OKULUNUZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATILILIK İMKANI VARMI?
Evet, okulumuzu kazanan öğrencilerimiz için yatılılık imkânı bulunmaktadır. Erkek öğrenciler için devlet yurdumuz vardır. Kız öğrencilerimizin pansiyon ihtiyacı, İl Merkezinde bulunan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Kız öğrenci pansiyonu tarafından karşılanmaktadır. Yatılı barınmada yer sıkıntısı bulunmamaktadır.

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI NEDİR?
Öğrencilerimiz 11. Sınıfta 18 saat, 12. Sınıfta 20 saat Fen Bilimleri veya Sosyal Bilimler alanında alan dersleri almaktadır. Böylece öğrencilerimiz, Fen Lisesinde veya Sosyal Bilimler Lisesinde okuyan öğrenciler gibi alanlarında üniversiteye daha iyi hazırlanacaklardır. İlave olarak öğrencilerimiz, İmam Hatip okullarına özgü Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Akaid, Kelam, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti gibi dersleri almaktadır.

OKULUNUZ SINAVLI BİR OKUL MU?
Evet, hem merkezi sınavla hem de sınavsız öğrenci kabul ediyoruz.

OKULUNUZDA SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILIYORMU?
Okulumuzda sosyal etkinliklerde öğrencilerimize farklı alternatifler ve çeşitlilik sağlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin öz güven ve kişilik gelişimlerini arttırmayı amaçlıyoruz. 15 Farklı kulüp okulumuzda faaliyet gösteriyor. Okuma Grupları, Atölye Çalışmaları, Ders Halkaları ve okulumuz projeleriyle zengin alternatiflere sahibiz. Tiyatro ve şiir başta olmak üzere sanatsal ve sportif çalışmalarımız bulunmaktadır.

Seda ŞengülSeda Şengül