Eğitim
Giriş Tarihi : 10-05-2018 14:29   Güncelleme : 10-05-2018 15:08

Tübitak Bilim Fuarları devam ediyor

Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK Bilim Fuarı çalışmalarını sergilediler

Tübitak Bilim Fuarları devam ediyor

İlçemiz Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Öğrencilerin tasarlayarak geliştirdiği projeler oldukça beğeni topladı.

Bilim Fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Mehmet Abanoz, 11 adet araştırma projesi, 11 adet de araştırma, geliştirme ve tasarım projesi olmak üzere 22 adet projenin 72 öğrenci, 11 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar sonucunda hazırlandığını söyledi.

Bilim fuarlarının, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişi fark etmelerini sağladığını söyleyen Abanoz, "Bu tür etkinlikler hayal gücünün gerçeğe dönüşmesinin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu hayal gücünün gerçekleşmesine zemin hazırlamaktır" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Mehmet Abanoz'un konuşması sonrası bilim fuarının açılışı gerçekleştirildi. Robotik kol, manuel asansör, telefon şarj edebilen ayakkabı gibi ilginç ve dikkat çekici projelerin sergilendiği fuar sonrası okul yönetimi tarafından misafirlere ikram da bulunulmasıyla program sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül