Eğitim
Giriş Tarihi : 29-04-2019 12:52   Güncelleme : 29-04-2019 17:56

Tübitak Fuarında Projelerini Görücüye Çıkarttılar

Tübitak 4006 Bilim Fuarında Projelerini Görücüye Çıkarttılar

Tübitak Fuarında Projelerini Görücüye Çıkarttılar

Belören Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK 4006 bilim fuarlarında projelerini sergilemeye devam ediyor

Gerze Belören Ortaokulu öğrencileri yıl boyunca çalışarak hazırladıkları projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sergilediler.

Belören Ortaokulu Bahçesinde yapılan törenlere Gerze Kaymakam V. Dikmen Kaymakamı Suat Hatam, Gerze Belediye Başkan V. Alaattin Baş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Bekir Doğan, Gerze ilçe Milli Eğitim Md. Nazım Aksu, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman, ve diğer kurum müdürleri iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bayram Demirci, "Dünyada her şey için medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve Fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir. Doğru yoldan sapmamaktır. Bu düşünce ışığında öğrencilerimizden gelen her fikri değerlendirerek onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık ve buna benzer önyargıları kırmaktır” dedi.

"Bilginin anlık olarak değiştiği ve anlık ulaşım sağlanabildiği günümüzde bilginin üretilmesi ve pazarlanması toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriteri haline gelmiştir" diyen Belören Ortaokul Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Aydemir, "Hızla ilerleyen ve değişen dünyamızda bilimsel düşünme ve bunu hayatın her alanına uygulama zorunluluğu ortaya çıkmaktır" dedi.

Aydemir, "Belören Ortaokulu olarak 13 öğretmen rehberliğinde 35 öğrencimiz, 24 projeyi sonlandırarak 4006 Bilim Fuarında çalışmalarını görücüye çıkarmıştır” dedi.

Birbirinden farklı projelerini görücüye çıkartan öğrenciler katılımcılardan oldukça beğeni ve takdir topladılar.

hakan akbaşhakan akbaş