Eğitim
Giriş Tarihi : 14-05-2018 13:30   Güncelleme : 14-05-2018 14:26

TÜBİTAK'TA Öncü Durumdalar

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı Programı kapsamında kabul gören projelerini görücüye çıkarttılar

TÜBİTAK'TA Öncü Durumdalar

Okul bahçesinde yıl boyunca öğrendikleri ve yaptıkları projeleri, deneyleri sergileyen Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ağaç işlerinden, metal işlerine, Elektronikten Erasmus projelerine kadar birçok alanda ki çalışmalar büyük beğeni topladı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Öğretim Programının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Safter Soydan konuşmasında "Bilginin anlık değiştiği ve bilgiye anlık ulaşımın sağlanabildiği günümüzde bilginin üretilebilmesi ve pazarlanması ülkelerin gelişmişlik düzeyinin önemli bir kriteri haline gelmiştir. Okullarımızda bilim fuarları, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin itici güçlerinden biridir. Bu fuarların gelişerek yaygınlaşması günümüz gençliğinin marka bir Türkiye oluşturulmasında önemli bir basamaktır.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, altı yıldan bu yana kesintisiz olarak düzenlediği fuarla ilçemizde bu alanda öncü konumdadır.

Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz, bilimsel merak ve düşünce sistemini entegre ederek problem çözme becerilerini geliştirmektedirler.

TÜBİTAK Bilim Fuarı öğretim programı; öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda diledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarını sergileyebilecekleri ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda 10 danışman öğretmen rehberliğinde 47 öğrenci katılımı ile toplamda 20 proje hazırlanmıştır" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Program Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma'nın TÜBİTAK Bilim Fuarı kurdelesini kesmesi ve projelerin incelenmesiyle devam etti.

hakan akbaşhakan akbaş