Eğitim
Giriş Tarihi : 09-12-2017 11:02   Güncelleme : 09-12-2017 11:12

Türkiye Birincisi Gerze'den!

Çevre koruma ve su kaynaklarının etkin kullanılması konulu “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” temalı resim, afiş ve hikaye yazma yarışmasında Gerzeli öğrenci Ece Kütük Türkiye birincisi oldu

Türkiye Birincisi Gerze'den!

Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı “Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne” bağlı ilkokul ve ortaokul öğrencileri ( 3,4,5,6,7 ve 8. Sınıflar ) arasında çevre koruma ve su kaynaklarının etkin kullanılması konulu resim, afiş ve hikaye yazma yarışmaları düzenlendi.

Düzenlenen bu yarışmada öğrenciler sınıf seviyelerine göre İlkokul 3. ve 4. Sınıflar, Ortaokul 5. ve 6. Sınıflar, Ortaokul 7. ve 8. sınıflar şeklinde üç gruba ayrılarak değerlendirildi.

İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Ece Kütük, yapılan değerlendirme sonucunda İlkokul 3. ve 4. Sınıflar arası hikâye yazma yarışmasında Türkiye 1.si oldu. Yarışmanın kapanış töreni 6 Aralık Çarşamba günü Ankara Sheraton Otelde yapılmış olup yarışmada tüm kategorilerde dereceye giren öğrencilere ödül olarak dizüstü bilgisayar verildi. Ayrıca ödül töreni bitiminde tüm öğrencilerle birlikte kısa bir Ankara gezisi yapıldı.

Dereceye giren öğrenci Ece Kütük daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz refakatinde, ailesi , öğretmeni ve okul müdürü ile birlikte İlçemiz Kaymakamı Murat Güven’i, ziyaret ederek yarışmanın kapsamı, amacı hakkında bilgiler verdi.İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, öğrenciyi başarısından dolayı tebrik ederek ailesine ve öğretmenine teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Recep Barış Varoğlu ve okul yönetimi de dereceye giren öğrenci Ece Kütük'ü, ailesini ve sınıf öğretmeni Derya İldemir’i tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.

Seda ŞengülSeda Şengül