Eğitim
Giriş Tarihi : 14-11-2017 14:31   Güncelleme : 14-11-2017 14:44

"Üç Kişinin Hayatta Kalmasına Yardımcı Olacaksınız"

Gerze Meslek Yüksekokulu’nda, Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi tarafından konferans verildi; öğrencilerden kan bağışı alındı

"Üç Kişinin Hayatta Kalmasına Yardımcı Olacaksınız"

Gerze Meslek Yüksekokulu’nda, Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi tarafından konferans verildi; öğrencilerden kan bağışı alındı.

İlçemizin eğitim sektöründeki parlayan yıldızı Gerze MYO, bugün anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Samsun’dan gelen Kızılay ekibi, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yüzlerce öğrenci Kızılay’a kan bağışlarken, Samsun Kan Bağışı Merkezi’nden Dr. Dursun Bektaş, “Kan bağışının tek amacı, kana ihtiyacı olan tanımadığınız üç kişinin hayatta kalmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Kan bağışı yaparken dikkat edilecek hususlar

Kan bağışıyla ilgili gazetemiz mikrofonlarına konuşan Bektaş, 18-65 yaş arasında, 50 kilonun üzerinde, herhangi bir sağlık problemi olmayan herkesten kan bağışı kabul ediyoruz. Kişiler buraya kan bağışı için geldiği zaman, bilgilendirme formlarını dolduruyorlar. Bu formda hastalıklarla ve kullanılmış ilaçlarla ilgili sordular var. Daha sonra herkesin muayene bulgularına bakıyoruz. Başlıca baktığımız bulgular ise, tansiyon, nabız, kan değeri ve ateş. Eğer ki bulgularda bir sıkıntı yoksa ve verilen cevaplarda bir sorun tespit edilmemişse bir ünite, yaklaşık 480 mililitre kan bağışı alıyoruz. Erkekler üç ayda, kadınlar dört ayda bir kan bağışı yapabiliyorlar” dedi.

Üç kişi sizin kanınızla hayatta kalacak

Kan bağışının herhangi bir hastalığı tedavi edici etkinin olmadığına dikkat çeken Bektaş, “sadece kan yoğunluğu yüksek olan insanlar, bu yoğunluk biraz düşeceği için faydasını görebilirler. Onun dışında vücuda bir faydası bulunmamakta. Kan bağışının tek amacı, kana ihtiyacı olan tanımadığınız üç kişinin hayatta kalmasına yardımcı olmak” şeklinde konuştu.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş