Eğitim
Giriş Tarihi : 03-11-2017 11:58   Güncelleme : 03-11-2017 12:14

Usta Televizyoncu Gerze MYO'da Konuştu

Gerze Meslek Yüksekokulu, Show TV Eski Program Müdürü Tuğba Tınaztepe’yi konuk etti. 17 yıl Show TV’de çalışan Tınaztepe, öğrencilere umutlarını asla yitirmemeleri konusunda uyarılarda bulundu

Usta Televizyoncu Gerze MYO'da Konuştu

Gerze Meslek Yüksekokulu, Show TV Eski Program Müdürü Tuğba Tınaztepe’yi konuk etti. 17 yıl Show TV’de çalışan Tınaztepe, öğrencilere umutlarını asla yitirmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Medya sektöründeki sorunları ve çalışma hayatını öğrencilere anlatan Tınaztepe, bu sektörde severek çalıştığını söyledi. Günümüzde, bu alanda çalışmak isteyen çok fazla mezun olduğunu dile getiren Tınaztepe, eğitimin kalitesinde de düşüşler olduğunu belirtti. Mesleğe atılmak isteyenlere, şartların eskiye kıyasla daha zor olduğunu sözlerine ekledi.

“Don Kişotçuluk yaparsanız…”

Televizyon sektörüne atılmadan önce, bu sektörle ilgili gerçekleri bilirseniz bir noktaya kadar istediklerini daha kolay elde edebilirsiniz diyen Eski Televizyoncu, her olayın televizyonlara yansımadığını belirtti. Gerçekleri de göz ardı edemeyeceğimizi vurgulayan Tınaztepe, “televizyona yansıyacak programlar ve haberler belirlidir. Belli noktaya kadar haber yapabilirsiniz. Yapmazsanız barınamazsınız. Gerçek hayatta Don Kişotçuluk yaparsanız, sonucuna da katlanmak zorunda kalırsınız” diyerek öğrencileri uyardı.

“Umudunuzu kaybetmeyin”

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, eğitim gören gençlerin şu an tertemiz bir Dünya’da olduğunu vurgulayan usta televizyoncu, “Hepinizin idealleri, hedefleri, umutları var. Günü geldiğinde defterler, kitaplar kapanacak ve iş hayatına atılacaksınız. Bu hayallerinizin bir kısmı yıkılıp yerle bir olacak, ama siz yıkılmayın; umutlu olun” dedi.

“İnsanlar sevgiyi unuttu”

Tınaztepe, Türkiye’de televizyon programlarının kalitesinde gün geçtikçe bir düşüş yaşandığını ve bu düşüşün ana sebeplerinden birinin ebeveynler olduğunu ifade etti. Ailelerin, çocukların ellerine maddi olarak ne geçiyorsa verdiklerini, ama bunun yanlış bir yöntem olduğunu belirten Tınaztepe, “manevi olarak bunu çocuklarına yansıtamıyorlar. İnsanlar sevgiyi unuttular ve bunu evlenme programlarında aramaya başladılar. İnsanların arasında alışveriş kalmadı, günü kurtarabilecek kadar mutlu olmak yetiyor artık” şeklinde konuştu.

Plaket takdim edildi

Öğrenciler tarafından her dakikası pür dikkat dinlenilen söyleşi, soru cevap şeklinde ilerlerken, Tınaztepe de öğrencilere geçmişte başından geçen bazı olayları anlattı. Söyleşi sonunda Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokul Geliştirme, Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Ergün, Tuba Tınaztepe’ye plaket takdim ederken, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin de Tınaztepe’ye çiçek verdi.

Tuba Tınaztepe kimdir?

1967 yılında Gerze’de doğan Tınaztepe, Gerze Lisesi mezunu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim hayatına başlayan usta televizyoncu, üniversite yıllarında reklam ajansında çalıştı ve Star TV’de staj yaptı. 1992 yılında Show TV’ye geçen Tınaztepe, bu kanalda birçok birimde görev aldı. 2009 yılında görevinden ayrılan Tınaztepe, Uğur Dündar yönetimindeki +1 TV’de bir süre çalıştıktan sonra, Dündar yönetiminin kanaldan ayrılmasıyla birlikte o da işi bıraktı. Şu anda çalışmıyor.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş