Eğitim
Giriş Tarihi : 01-11-2016 17:53   Güncelleme : 01-11-2016 17:24

Verdiği Konferans ile ''Geleceğe Dokundu''

Gerze Meslek Yüksek Okulu'nda Prof Dr. Ayşe Yalın tarafından ''Geleceğe Dokunmak'' adlı konferans verildi

Verdiği Konferans ile ''Geleceğe Dokundu''
 Hoca Ahmet Yesevi Konferans salonunda düzenlenen program Gerze Meslek Yüksekokulu tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Ardından açılış konuşmasını, Yüksekokul müdürü Yrd. Doç Dr. Alev Erenler yaptı. Erenler konuşmasında ''Üniversiteler bulunduğu şehrin gelişimine önemli katkılar sağlayan kurumlardır. Nasıl ki gençler bizim geleceğimiz ise üniversite de Gerze'mizin geleceğidir. Meslek Yüksekokulumuz, tarihi M.Ö. 1400'lere kadar uzanan, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, eğitimin değerini bilen Şirin İlçemiz Gerze'mizin geleceğe açılan en önemli kapısı durumundadır. Her geçen gün biraz daha büyüyen ve gelişen yüksekokulumuz da, 11 programa ilave olarak önümüzdeki yıl Kültürel Miras ve Turizm, Aşçılık ve Deniz Ulaştırma İşletme (vardiya Zabitliği) programlarına öğrenci almayı planlamaktayız. Bu yapılanma neticesinde önümüzdeki üç yıl içerisinde öğrenci sayımızı yaklaşık olarak 2000'e çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu bağlamda Yüksekokul öğrencilerimiz için barınma sorunu ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu sorunun aşılması halinde Meslek Yüksekokulumuzun gelişiminin daha büyük bir ivme kazanacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla başta Milletvekillerimiz, Rektörümüz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın vereceği desteklerle ilçemizde bir KYK Yurdu açıldığında Meslek Yüksekokulumuz hedefine hızla ilerlemeye devam edecektir'' diyerek katılımcılara teşekkürlerini sunduktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra ilçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Bayraktar konuşmasında ''Sizler bizim geleceğimizi şekillendirecek genç nesilsiniz. Bilinmelidir ki, üniversite özgür düşünceyi yöneten iradesi ile kendini geliştirmeye çalışan bir yoldur. Kendi yeteneklerinizi ön plana çıkartarak kafanızda iyi bir meslek dalını oluşturmak zorundasınız. Farklılığınızı diğer kişilerden farklı gösterirsiniz, yetenekli bir birey olarak ülkemize hizmet edersiniz. Ailelerinizin sizlere sağladığı imkanları en iyi şekilde kullanmalısınız. Çünkü gerçek hayata atılma konusunda hemen hemen hayatınızın son virajındasınız'' diyerek öğrencilere nasihatte bulundu.

Kaymakam Bayraktar'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Ayşe Yalın ''Geleceğe Dokunmak'' isimli konferansında toplumda hızla yükselen şiddete değindi. Yan bakma yüzünden cinayetlerin işlendiğini, insanların bir birine tahammülünün kalmadığını belirterek şiddetin tarif edilemez bir yükselişte olduğunu söyledi. Yalın ''Sorunlarla, acılarla, ahlaksızlıkla, adaletsizlikle dolu küçük masum çocukların öldürüldüğü, 60 yaşındaki adamların 3 yaşındaki bebeklere cinsel istismarda bulunduğu bir zamandayız. Bu nedenledir ki Üniversiteler sundukları eğitim ile cehaletin önüne geçer. Toplumda bilinçli, sorumluluk sahibi, çağdaş ve eğitimli gençlerle ''Geleceğe dokunurlar'' dedi.

Programın sonunda misafirler Giyim Üretim Teknolojisi ve Grafik Tasarım programları tarafından hazırlanan sergiyi gezdiler ardından verilen kokteyle katıldılar.

Seda ŞengülSeda Şengül