Eğitim
Giriş Tarihi : 29-06-2018 10:39   Güncelleme : 29-06-2018 11:08

Yaz Kur’an kursları başladı

Yaz Kur’an kursları 25 Haziran tarihinde başladı

Yaz Kur’an kursları başladı

Gerze Müftülüğü tarafından ilçemiz camilerinde verilen yaz Kur’an kursları 25 Haziran itibari ile başladı.

Gerze merkez ve köylerinde müftülüğe bağlı hocalar tarafından verilen kurslar 8 hafta boyunca sürecek. Müftülük öğrencilerin sene boyunca yaşadığı yorgunluğu göz önünde bulundurarak kursları eğlenceli hale getirmeye çalışıyor.

Yaz Kur’an kurslarına talebin bu yılda oldukça yüksek olduğunu belirten Gerze müftüsü Bayram Karar, "Bu yılki kursumuz kurban bayramı dolayısı ile bir hafta erken biteceğinden yoğunlaşmış şekilde sürdürülecek. Bütün camilerimizde ve mescitlerimizde 2'şer, 3'er ve 4'er sınıflar olarak devam ediyor. Öğrencilerimizin ilgi ve alakası yoğun. Talebin yoğun olması dolayısı ile protokol ve Milli eğitim'den de yer alarak sınıf açma durumuna gittik. Normal öğrencilerimizin geldiği 4-6 yaş Kur’an kursları da devam etmektedir" dedi.

Yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilerin ders araç ve gereçleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz temin edilmektedir. 

Kurslar, haftada 5 gün, günde 3 saat olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği müfredata göre eğitimlere devam etmektedir.

Velilerin yaz Kur’an kursları konusunda bilinçli olduklarını söyleyen Müftü Bayram Karar; "Yaz Kur’an kursları büyük bir ehemmiyet arz ediyor. Her bir vatandaşımız çocukluğunda yaz kurslarına giderek temel dini bilgileri öğrenmiştir. Yaz Kur’an kursları bireylerde dini temeli oluşturuyor" dedi

Camilerde çocukların pozitif bilince sahip olmasına yönelik çalıştıklarını ifade eden Bayram Karar, kursların 17 ağustosta son bulacağını söyledi.

Seda ŞengülSeda Şengül