Eğitim
Giriş Tarihi : 21-06-2017 13:10   Güncelleme : 21-06-2017 13:51

''Yaz Yağmuru''nun yazarlarından kaymakama ziyaret

Yazar öğrenciler ''Yaz Yağmuru'' adıyla yayınladıkları son kitaplarını Kaymakam Bülent Bayraktar'a takdim ettiler

''Yaz Yağmuru''nun yazarlarından kaymakama ziyaret
 Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunun yazar öğrencileri ''Yaz Yağmuru'' adıyla yayınladıkları son kitaplarını Kaymakam Bülent Bayraktar'a takdim ettiler.

Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Bülent Bayraktar ile bir araya gelen yazar öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman, okul öğretmenleri Berna Gülgönül ve Bilal İldeniz eşlik etti.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Bayraktar, yazar öğrencilere yaz tatilinde daha çok kitap okumaları  önerisinde bulunarak ''Yazı dilimizi geliştirmek için kelime dağarcığımızı da geliştirmeliyiz. Bunun için bol bol kitap, gazete, dergi gibi yazılı yayınları takip edip okumak gerekir. Ülkemiz kendi dilinde okuduğunu anlamada 50. sıralarda. Bu demek oluyor ki çok az kitap okuyoruz. Yazdıkça bir sonraki eser daha güzel olur. Bu nedenle kalemimizi geliştirmenin en kısa yolu kitap okumaktır'' dedi.

Kaymakam Bayraktar, hem TEOG'da başarılı olan hem yazar kadrosunda yer alan ve aynı zamanda 'Ney' üfleyen Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Burahan Özer'i örnek göstererek, öğrencilere her alanda bir şeyler öğrenmek  gerektiğini söyledi ve sanatsal olarak da kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Öğrencilere birer müzik enstrümanı çalmayı öğrenmeleri konusunda da önerilerde bulunan Bayraktar, ''Edebiyat, müzik, resim, sinema gibi sanatın her alanında kendimize bir şeyler katmalısınız'' dedi.

''Yaz Yağmuru'' isimli eserlerinden dolayı öğrencileri tebrik eden Kaymakam Bayraktar, ''Çevrenizdeki arkadaşlarınızı, kardeşlerinizi de okuma ve yazma alışkanlığını aşılamalısınız'' diyerek öğrencilere yazarlık çalışmalarında başarılar diledi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül