Eğitim
Giriş Tarihi : 11-05-2018 11:49   Güncelleme : 11-05-2018 11:58

"Yazmasam Deli Olacaktım"

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri, "Yazmasam Deli Olacaktım" adlı tiyatro oyunuyla sahne aldı

"Yazmasam Deli Olacaktım"

Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencileri 2017-2018 yılı süresince yapmış oldukları çalışmaların eseri olan yayınların tanıtımını içeren "Yazmazsam Deli Olacaktım" adlı tiyatro oyununu Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde sergilediler.

Okul Müdürü Adem Yönet ve Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan, okul öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı okuma-yazma ve tiyatro çalışmalarının sergilendiği "Yazmasam Deli Olacaktım" adlı komedi oyunuyla ve öğrencilerin kaleminden çıkan kitaplarla konukları tanıştırmak istediklerini bu amaçla tiyatro oyunu hazırladıklarını ifade ettiler.

"Okursan Yazarsın Yazarsan İz Bırakırsın" projesi kapsamında konuklarımıza okuma-yazma ve tiyatro çalışmalarının dünü ve bugünü hakkında kısa bir tanıtım filmi gösterimi yapıldıktan sonra öğrenciler oyunlarını sergilediler.

Tiyatro öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Adem Yönet:"Yazmak düşünen, ürüten ve hisleriyle aklını doğru kullanan kişinin uğraşıdır. Modern dünyada okur ve yazar olmak artık çok önemli ve çok gerekli iki kavramdır. Defterlerine divit kalemle özene bezene atasözü yazmak varken niçin hayallerini, hislerini, okuduklarını, anladıklarını kitaplara dönüştürdüler. Ne gerek vardı okumaya, yazmaya, oynamaya? Bunca emeğin niçin olduğunu tiyatroda yer alan öğrencilerimiz bizlere hem yaşayarak, hem yaşatarak anlattılar" dedi. 

Ardından Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan, kısa bir konuşma yaptı.
Okuryazar mısınız, yoksa “ Okur” ve “ Yazar” mısınız diye soran Türkçe Öğretmeni ve Tiyatro Yönetmeni Fatih Arslan,"Günümüz dünyasında sadece okuryazar olmak yetmiyor. Okur olabilmek, okuma tutkusu kazanmak, okuduğunu doğru anlamak, yorum yapabilmek geliştiriyor insanı. Şayet siz de dünyaya farklı bakmak istiyorsanız “OKUR” olun “YAZAR” kalın" şeklinde konuştu.

Seda ŞengülSeda Şengül