Eğitim
Giriş Tarihi : 22-07-2015 20:37   Güncelleme : 22-07-2015 19:45

Yeni Rektörümüz Göreve Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Üniversitemiz Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nihat Dalgın göreve başladı.

Yeni Rektörümüz Göreve Başladı
 Devir-teslim törenin ardından Rektörlük makamında basın toplantısı düzenleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın, yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmasında kapısının herkese açık olacağı vurgusunu da yapan Prof. Dr. Nihat Dalgın şu ifadelere yer verdi;

“Sinop Üniversitesinin çok değerli akademik ve idari personeli, kıymetli meslektaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri…

3. Dönem Sinop Üniversitesi Rektörlük seçim süreci, arefe günü Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı Sinop Üniversitesine Rektör olarak atamasıyla sonuçlanmış oldu.

Bu süreçte benden teveccühlerini esirgemeyen Öğretim Elemanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, YÖK Genel Kurulu Üyelerimize ve Sayın Başkanına hassaten Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyor, teveccühlerine layık olmaya çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

Sayın meslektaşlarım!

Bugün itibariyle; kapısı herkese açık olacak, herkesin derdi ile dertlenmeye çalışacak, ilkeli ve adil olmayı hedeflemiş, akademik ve idari personelimizin her birisine aynı mesafede yakın olmayı ilke edinmiş bir rektör olacağımdan emin olabilirsiniz.

Sinop İli ile bütünleşmiş, akademik ve idari personeli arasındaki huzuru üst düzeyde sağlamış, bilime, insanlığa ve bölgesine katma değer üreten, 2007 yılında kurulan akran üniversitelerle girdiği yarıştan kopmamış; ilmî, insanî ve ahlakî değerleri baş tacı edinmiş, bölgesinde daha saygın ve daha huzurlu bir Sinop Üniversitesi için tüm gücümüzle çalışacağımıza herkesin güvenmesini rica ediyorum.

Hedeflerimize ulaşmamızda Sinop kamuoyunun, akademik ve idari personelimizin ve siz çok değerli basınımızın katkılarını göreceğimizden hiçbir kuşkumuz bulunmamaktadır.

Üniversite Personelimizin bu an itibariyle rektörlük seçim sürecinden fiziken ve ruhen sıyrılarak, aşkla, şevkle, kardeşçe birlik ve beraberlik coşkusuyla asli görevlerine dönmelerini rica ediyor, bilime ve üniversiteye katkı sağlayacak işlerle gündemlerini doldurmalarını diliyorum.

Niyet hayır, akıbet hayır, ilkesi gereğince, hep birlikte sağlık ve huzur içerisinde daha güzel yarınlara kavuşmamız hususunda Yüce Rabbim’den yardım, ihsan niyaz ediyor,

En mutlu insanların yaşadığı şehrimizdeki Sinop Üniversitesini de en huzurlu üniversite yapabilmek için her birinizin katkısını bekliyor;

Katılımlarınız sebebiyle ayrı ayrı herkese şükranlarımı arz ediyor, sevgilerimi-saygılarımı sunuyorum.” 


hakan akbaşhakan akbaş