Eğitim
Giriş Tarihi : 19-02-2018 13:29   Güncelleme : 19-02-2018 13:36

Yılmaz, Öykü Öykü Türkiyem'de

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu "Öykü Öykü Türkiyem" Projesinde

Yılmaz, Öykü Öykü Türkiyem'de

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Damla Yılmaz, Türkçe öğretmeni Berna Gülgönül danışmanlığında "Öykü Öykü Türkiyem" adlı eTwinning projesine katılmıştır. Proje sonunda yurdumuzun dört bucağından minik yazarlarımızın öyküleri kitap haline getirilmiştir. Öğrencimiz kitabıyla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ü 13 şubat 20018 tarihinde makamında ziyaret etmiştir.

SİNOP- Projemiz, Muğla Bilim Sanat Merkezi ve Ankara Satı Kadın Ortaokulu kuruculuğunda, çeşitli illerin katılımcılarıyla gerçekleştirilmiştir bir eTwinning ürünüdür. 8-14 yaş grubunda olan ortaokul öğrencileri yaşadıkları şehirlerin tarihi mekânlarını kullanarak öykü yazma çalışmaları yapmıştır. Yurdumuzun dört köşesinden harmanlanan öyküler proje sonunda kitaplaştırılmıştır.
Gerze Haşim ve Zehra Tarı ortaokulu öğrencimiz Damla Yılmaz, kendi öyküsünde mekân olarak Tarihi Sinop Cezaevi'ni seçmiş ve bu şekilde Sinop ilimizin tanıtımına da katkıda bulunmuştur. Kitabımız baskıdan çıkar çıkmaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ü makamında ziyaret edip kitabımızı ve projemizi kendilerine sunduk.
Başta Muğla Bilim Sanat Merkezi Burcu Hızır olmak üzere, çalışmalarımıza destek veren Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'e ve öğrencimiz Damla Yılmaz'a teşekkür ederiz.

Kaynak: Eba

hakan akbaşhakan akbaş