Eğitim
Giriş Tarihi : 06-03-2019 11:44   Güncelleme : 06-03-2019 12:05

Yüksekokulda LÖSEV Semineri

SİNLÖSEV Öğrenci Kulübü, Gerze MYO öğrencileriyle buluştu. Gerçekleşen buluşmada lösemiye dikkat çekildi

Yüksekokulda LÖSEV Semineri

Gerze Meslek Yüksekokulu, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda Üniversitenin SİNLÖSEV Öğrenci Kulübü koordinasyonu ile öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR ve akademik personelin yanı sıra Yüksekokul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, LÖSEV’in kuruluş hikâyesi, amacı ve gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile ilgili bilgiler veren LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuğba APAYDIN; “Lösev 20 yıldır çocukların yanında olmak isteyen ve çok hızlı büyüyen bir vakıf. Kurucumuz Dr. Üstün Ezer ‘İnsanlar parası olmadığı için ölmemeli’ diyerek yola çıktı” dedi. Ayrıca LÖSEV’de tüm tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığını ve bu yüzden bağışların çok önemli olduğunu vurgulayarak, herkesi LÖSEV gönüllüsü olmaya davet etti.

LÖSEV’in 2019 itibarıyla Samsun’da da bir şubesi olduğuna dikkat çeken Apaydın, Sinop Üniversitesi öğrencilerinin SİNLÖSEV öncülüğünde, diğer üniversitelerdeki gençler ile birlikte lösemi hastalığına karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için çeşitli projeler üretebileceğini belirtti. Seminer de ayrıca öğrencilerin LÖSEV’in faaliyetleri hakkında merak ettikleri birçok soru cevaplandırıldı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR ise gençlerin elbette gelecek kaygısı ile bazen umutsuzluğa kapıldığı, yaşama yönelik negatif bir tutum sergilediğini gözlemlediğini belirterek; “Seminerde ve bilgilendirme videolarında izlediğiniz gibi yüzlerce aile minik bedenleri ile daha hayatın başında lösemiye yakalanmış evlatlarını yeniden hayata kazandırmaya çalışmakta. Sizler de kimi zaman kendinizi yaşadığınız çevre dışına odaklanarak ve farklı hayatları gözlemleyerek, aslında sizleri mutsuzluğa sürükleyen pek çok unsurun ne kadar önemsiz olduğunu anlayabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle sağlığımızın değerini bilerek mutlu olmalı, ardından ise toplumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde ben de neler yapabilirim diye elinizi taşın altına koymalısınız” dedi.

Konuşmasının sonunda ise; Çoğunluğu minik kardeşlerimiz olmak üzere lösemiye yakalanan yüzlerce insana yeniden yaşam umudu sağlama adına çalışmalarını sürdüren LÖSEV Vakfı ve Konuşmacı Tuğba APAYDIN başta olmak üzere, SİNLÖSEV kulübü üyesi öğrencilerimize de bu etkinliği organize ettikleri için Yüksekokul adına teşekkürlerini sundu.

 

Seda ŞengülSeda Şengül