Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2016 10:35   Güncelleme : 24-10-2017 03:29

1. Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivali Başladı

Gerze Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Gerze Belediyesi 1.Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivalimiz" birbirinden güzel performanslar ile başladı.

1. Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivali Başladı

İlçemiz Hükümet Meydanı'nda başlayan gösterilerde ilk olarak liseler arası gerçekleştirilen "Masa Tenisi, Satranç ve Bilek Güreşi" yarışmalarının finalleri yapıldı. Bay-Bayan kategorilerinde yarışan sporcuların kıyasıya mücadelesi meydanı dolduran vatandaşlarımızın yoğun destek ve tezahüratları ile renk kazandı.

Sunuculuğunu Erhan KAYA'nın yaptığı festivalde Onuncu Yıl Marşı vatandaşlarımız ile birlikte söylendi.
Ardından, Gürcistan ve Belarus ülkelerinin konuk olarak katıldığı festivalde Gürcistan Devlet Halk Dansları ekibi sergilediği oyunlar ile vatandaşların gönlünü kazandı.Bol bol alkışlanan gösterilerde sahne alan konuk ülkeler, gösterinin sonunda vatandaşların takdirini topladı.
Ekiplerin performanslarını sergilediği festivalde daha sonra sahneye Belarus Akrobasi Ekibi çıktı.Avrupa Şampiyonu olan ekip, sergilediği performans ile izleyicilerimizin yüreğini ağzına getirirken inanılması zor hareketlerin sergilendiği gösteri alkışlar eşliğinde sona erdi.
Gecenin son performansında ise vatandaşlar müzik ziyafeti yaşadı.Yaklaşık 40 kişiden oluşan Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Pop Müzik Orkestrası, çalınan ve seslendirilen eserler ile dinleyicilerden tam not aldı.Sergilenen harika performans ile birlikte konseri izlemeye gelen vatandaşlar şarkılara eşlik ederek birlikte dans edip oynadılar.


 Festivalde gerçekleşen final müsabaka sonuçlarına göre,

Bilek Güreşi Müsabakasında, bayanlar kategorisinde;

Zehra Balta birinci,

Elif Canikli ikinci,

Sibel İzmirli üçüncü olurken,

Erkekler kategorisinde,

Ferhat Aygün birinci,

Barış Yağız ikinci,

Caner Cangül ise üçüncü oldu.

 

AdminAdmin