Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2018 23:05   Güncelleme : 15-07-2018 23:45

15 Temmuz'da Gerzeliler Omuz Omuza

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de anma etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz'da Gerzeliler Omuz Omuza

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyetine yönelik Fetö terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimi milletin azim ve kararlılığı ile bertaraf edilmişti.

Yaşlı, genç, çocuk demeden herkes sokaklara dökülmüş, adeta bir milli mücadele yaşanmıştı. Türk Milleti tanklara geçit vermeyerek hain darbe girişimini püskürtmüştü.

Yaşanan bu haince kalkışmanın ikinci yıldönümünde 15 Temmuzu unutturmamak ve unutmamak adına birçok etkinlik düzenlendi.

Şehitlerimizin anısına ilçemiz eski cezaevi mevkiinden hükümet konağına kadar yürüyüş düzenlendi. Gerzeliler ellerinde Türk bayrakları, dillerinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ile birlik mesajı vererek yürüdüler. Hükümet konağına gelişin ardından düzenlenen 15 Temmuz programı şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Yakadibi imamı tarafından şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Ardından Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar ile Kaymakam Murat Güven günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Müftü Bayram Karar konuşmasında, "Fetö, dinimizi değerlerimizi istismar eden, bir terör örgütüdür. Suret-i haktan gözüken fakat batıla hizmet eden bu terör örgütü, tüm değer ve kavramlarımızı istismar etmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kastetmiştir. 15 Temmuz'u yaşamış kişiler olarak bundan sonra dinimizi istismar edenlere kanmayarak, fırsat vermemeliyiz. Bütün şehit ve gazilerimizi minnet ile yad ediyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Devletimiz ebed müddet olsun inşallah" dedi.

Gerzeli vatandaşları saygı ve sevgi ile selamlayan Kaymakam Murat Güven ise, "15 Temmuz'da milletimizin iradesine, demokratik yaşamına fetö terör örgütü tarafından yapılan hain darbe karşısında halkımız sokaklara giderek tankların, helikopterlerin önüne çıkarak bu talihsiz ve menfur olayı akıbete uğratmıştır. Şüphesiz milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz milletimiz saygınlık ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek, tarihimizin dolu sayfalarına bir yenisini daha ekledi. Şehitlerimizin şahadetleri ile şartlar ne olursa olsun, neleri başarabileceğini, tüm Dünya'ya göstermiştir. Bu coğrafyada var ve güçlü olabilmenin temel şartı birliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz darbe gecesini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz ve gazilerimizi anlatan şiirler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Gerze Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı judo gösteriminin ardından program dualar ile son buldu.

Seda ŞengülSeda Şengül