Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2017 18:29   Güncelleme : 13-07-2017 19:20

'15 Temmuz Direnişi' Gerze'de Film Oldu

Gerze Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, '15 Temmuz' direnişini beyaz perdeye aktardılar

'15 Temmuz Direnişi' Gerze'de Film Oldu
 Gerze Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Tuna Kuzucan ve yüksekokul öğrencileri 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine karşı halkın ortaya koyduğu destansı direnişi kısa film olarak Gerze'de canlandırdılar.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananları kısa filme dönüştüren Gençler, çektikleri kısa film ile Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından ''İhanet ve Direniş-15 Temmuz'' temalı 2. Çekmeköy Kısa Film Yarışmasına katılarak finale kalmayı başardılar.

Senaristliğini Öğretim görevlisi Tuna Kuzucan'ın, yönetmenliğini ise yüksekokulun radyo ve televizyon programı öğrencilerinden Batuhan Sağlam'ın yaptığı ''Atinin İnşası Maziden Başlar'' adlı kısa filmde Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Gerze Halkı rol aldı.

Filmin başrollerini ise yine okul öğrencilerinden İsmail Özmen, Hamit Mülayim, Hanife Gül Avcı ve Gerzeli minik oyuncu Aysel Olgunsoy paylaştı.

Filmin senaristi öğretim görevlisi Tuna Kuzucan, film ile ilgili yaptığı açıklamada; ''15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve devlet bürokrasisinin içerisine sızan bir grup vatan haini ülkenin istiklaline ve istikbaline yönelik ihanet girişiminde bulunmuştur. Halkın bu ihanet girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direnişi farklı bir açıdan ele alarak aynı ruhu “Atinin İnşası Maziden Başlar” adlı kısa filmimizle yansıtmaya çalıştık. Öğrencilerimiz bu ruhla başladıkları çekimlerde ellerinden geleni yaparak geleceklerine sahip çıktılar'' dedi.

Bir aylık bir emeğin ürünü olan kısa filmin çekimleri, Gerze’de, Boyabat kalesinde ve 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz’ün mezarı başında yapıldı.

15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz'ün mezarı başında yapılan çekimler sırasında öğrenciler okudukları Yasin-i Şerif ve duaları, şehidin mezarı başında ruhuna bağışladılar.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül