Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2018 15:47   Güncelleme : 18-03-2018 16:27

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çelenk töreni ve anma programı gerçekleştirildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çelenk töreni ve anma programı gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde pazar sabahı saat 10.30'da yapılan Çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında ilk olarak Kaymakamlık çelengi İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, tarafından Atatürk anıtına sunuldu. Ardından Belediye Başkanlığı çelengini Başkan Osman Belovacıklı, anıta bıraktıktan sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında okunan İstiklal Marşımız ile çelenk töreni sona erdi.

Çelenk töreni ardından Anma Programı Sedat Işıdı Kültür Merkezinde devam etti. Burada yapılan program da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı anma programını düzenleyen Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesinin  Müdürü Zeki Sağır yaptı. Çanakkale Deniz Muharebesi’ndeki üstün başarıya ve inanca dikkat çeken ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere cephede savaşan tüm askerlerimizi yad eden Sağır, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götüren, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir” dedi.

Sağır'ın, konuşmasının ardından "Çanakkale Deniz Zaferi" isimli video gösterimi yapıldı. Daha sonra Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çağlar Sarıtaş ve Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden İsmail Özmen, tarafından "Gerze Şehitlerimizi Anıyor, Bayraklarla Donanıyor" isimli 18 Mart'a özel 18 esnafla gerçekleştirilen video röportaj gösterimi yapıldı. Hazırlanan video röportaj, programı izleyenlerin beğenisini topladı.

Video gösterimi sonrasında 18 Mart Çanakkale Zaferi'yle alakalı öğrenciler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve İlçe Jandarma Komutanı Ast.Sb.Kd. Baş Çvş. Nevzat Oğuz tarafından ödülleri takdim edildi.

Anma Programı son olarak İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve sahnelenen "Çanakkale Geçilmez!" tiyatrosuyla devam etti. Öğrencilerin herkesi duygulandıran tiyatro performansı izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Programın sonunda Çanakkale Savaşında askerlerimizin yedikleri buğday aşı çorbası ikramında bulunuldu.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül