Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2016 10:30   Güncelleme : 19-10-2016 10:41

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim’im Muhtarlar Günü olarak kabul edilmesinin ardından Gerze'de de Muhtarlar Günü yapılan etkinliklerle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı
 19 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak kutlanmasına karar verilen Muhtarlar Günü Gerze Hükümet Konağı önünde yapılan resmi törenle kutlandı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Muhtarlar Derneğine ait çelengin, Atatürk Anıtına konulmasıyla devam etti.

 Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Fikri Uyanık yaptı. Uyanık, muhtarlar günün belirlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında ''Muhtarlar, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiği aşikardır. Muhtar devletin köylerdeki koludur. Tüm muhtar arkadaşlarımız bu sorumluluk ve bilinçle görevlerini en iyi şekilde icra etmektedir. Devletimizin destekleri ile köylerdeki yol, su, elektrik gibi her türlü sıkıntımız giderilmektedir. Bu anlamda huzurlarınızda muhtar arkadaşlarım adına bütün devlet görevlilerimize teşekkür ediyorum'' diyerek, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan muhtar ve nezdinde tüm 15 Temmuz Şehitlerine Rahmet dileyerek sözlerini noktaladı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan törenin ardından Muhtarlardan oluşan bir heyet ilk olarak Kaymakam Bülent Bayraktar'a ziyarette bulundu. Heyet ardından Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Murat Özcan ve son olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya ziyarette bulunacak.

Seda ŞengülSeda Şengül