Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2015 12:41   Güncelleme : 19-05-2015 13:09

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Gerze Kaymakamlığınca Organize Edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Gerze Şölen alanında coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
 İlk olarak Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayan resmi tören daha sonra Gerze şölen alanında devam etti. Programa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze MYO Müdür Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Gökhan Ceylan, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda daha sonra Kaymakam Bayraktar, Garnizon Komutanı Özcan ve Belediye Başkanı Belovacıklı alanda bulunan misafirlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutladı.

Daha sonra Halk oyunları için sahneye davet edilen miniklerin gösterisi izleyenlerden yoğun alkış aldı. Halk oyunlarının ardından selamlama konuşması için sahneye davet edilen İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sümeyya Çalmaz, "Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlatması ile birlikte Vatanın yazgısını değiştirerek tam bağımsızlığın yolunu açan, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren gün olarak tarih sayfamızda yerini almış bu günü Türk gençliğine bir bayram olarak armağan etmesi gençliğe verilen önemi bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.
Sümeyya Çalmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu duygu ve düşüncelerle vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız tebrik ederim."

Çalmaz'ın konuşmasının ardından Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu Elit Jimnastik gösterisi alanda bulunanlar tarafın yoğun alkış alırken, daha sonra Ata Spor Kulübü öğrencileri tarafından sergilenen Tekvando gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

Program Şiir ve ödül töreninin ardından yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından Grup Kültür'ün seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla sona erdi.

AdminAdmin