Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2017 17:59   Güncelleme : 24-05-2017 18:25

19 Mayıs Mahallesi Sakinlerinden Başkana Ziyaret

Muhtar ve beraberindeki heyet mahallenin cami, yol ve çöp sorunlarını Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'yı makamında ziyaret ederek bizzat aktardılar

19 Mayıs Mahallesi Sakinlerinden Başkana Ziyaret
 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk ve mahalle sakinleri, mahallenin cami, yol ve çöp sorunlarını Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'yı makamında ziyaret ederek bizzat aktardılar.

Mehmet Saatçioğlu caddesinde, hafriyat kamyonlarının kullanımı nedeniyle zamanla bozulan yolun tozması sebebiyle pencerelerini rahatlıkla açamadıklarını, balkonlarında ailece oturamadıklarını belirten mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'dan yaklaşık 200 metrelik yolun tekrar düzenlenerek onarılması talebinde bulundular.

Başkan Belovacıklı, gerekli düzenleme ve onarımların yapılası için çalışmalara bir hafta sonra başlanacağını belirterek; ''Aylık 700 Bin TL personel giderimiz var. 750 Bin TL'lik taş aldık. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Belediye olarak hiçbir yerden destek almıyoruz. Gerze büyüdü ve yetişmekte zorlanıyoruz'' diyerek bozulan yolun onarımı için gerekli çalışmalara başlanması talimatını mahalle sakinlerinin yanında verdi.

Mahalle sakinlerinin bir diğer talebi ise cami yeri konusunda oldu

Hacı Musa Sarıkaya Cami'sinin uzak mesafede kaldığını ve mahalledeki Fatih Mescidi'nin ise küçük ve yetersiz kaldığını belirten mahalle sakinleri, belediyeye ait 800 metrekarelik yeşil alanın cami yeri olarak tahsis edilmesini istediler.

Mahallenin cami konusundaki talebine toplantıya sonradan katılan Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar'da destek verdi. Toplantıya gelerek konuya müdahil olan Müftü Karar, ''ben de o mahallede oturuyorum ve Ezan-ı Şerif'i duyamıyoruz. Mevcut mescidimiz ise çok küçük. Mahallenin gerçekten bir camiye ihtiyacı var'' diyerek mahallelinin talebini başkana tekrar aktardı.

Başkan, konun takipcisi olacağını ve ilgileneceğini belirterek gerekli yasal prosedürün gerektirdiği şekilde hareket edileceğini söyledi.

Yaban Gülü Sokaktaki Çamlığa Mesire Alanı Yapılacak

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk, Yaban Gülü Sokakta bulunan büyük çamlığın halkın hizmetine açılabilmesi için mesire alanı şekline dönüştürülmesi için Belediye Başkanına proje sundu. Başkan Belovacıklı, sunulan projeyi kabul ederek yetkililere yapılması konusunda talimatı verdi.

Çöp Kutuları Yetersiz

Çöplerin kutulardan taşarak sokak hayvanları tarafından yerlere saçıldığını belirten mahalle sakinleri, ''Çöp kutuları yetersiz. Çöpler kutulara sığmadığı için yerlere saçılıyor'' diyerek çöp kutusu talebinde bulundular. Başkan Belovacıklı, ihtiyaç duyulan yeteri kadar çöp kutusunun gerekli noktalara bırakılacağını söyledi.

Toplantının sonunda 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya mahalle sakinlerinin taleplerini yerine getireceğinin sözünü vermesinden dolayı mahalleliler adına Başkan Belovacıklı'ya ve toplantıya gelen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Muhtar İdris Öztürk'ün yaptığı teşekkür konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül