Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2018 00:21

1956'dan Günümüze Bitmeyen Gerze Sevdası

Yangın Evlerini Yapan Mühendisin Kızı Yazar Ayşe Kulin'den Başkan'a Selam Geldi

1956'dan Günümüze Bitmeyen Gerze Sevdası

Bu yıl Samsun’da dördüncüsü düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı’na katılan Yazar Ayşe KULİN; kendisi için ab ayrı bir yeri olan Gerze’ye selamlarını iletti.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından ziyaret edilen fuarda Ayşe Kulin’le sohbet gerçekleştiren Çağlar Sarıtaş usta yazardan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya hediye edilen imzalı kitapları Gerze Belediyesine gelerek makamda teslim etti.

Sarıtaş, Ayşe Kulin’le Gerze tarihine ışık tutan sohbetin detaylarını şu şekilde aktardı…

Gerze’nin kendisi için ayrı ve özel bir yeri olduğunu söyleyen KULİN; “Babam Muhittin KULİN’den dolayı Gerze’nin bende ki yeri bambaşkadır. 13 Şubat 1956 yılında tamamı yanan Gerze’de babam Muhittin KULİN günümüzde de kullanılan Yangın Evleri’nin mühendisliğini üstlenmişti. O dönem yapılması planlanan Gerze Yangın Evleri’nin ihalesini alan babam inşaatı tamamlayarak bu tarihi yapıları Gerze’ye kazandırmıştı. Bu yüzden Gerze’nin bendeki yeri ayrıdır.” Dedi.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya imzalı kitaplarını armağan eden Ayşe Kulin; Belediye Başkanımıza selamlarını ileterek en yakın zamanda Gerze’ye ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Aldığı anlamlı hikaye ve hediyeler karşısında oldukça memnun olan Belediye Başkanı Çağlar SARITAŞ’a teşekkürlerini iletti.    

                           

hakan akbaşhakan akbaş