Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2018 15:24   Güncelleme : 12-01-2018 09:44

2017'de 693 Bin TL Nakdi 250 Ton Yakacak Yardımı yapıldı

2017 yılında Gerze'de yaşayan 3681 vatandaşa 693.265,00 TL nakdi yardım, 500 aileye de 250 Ton yakacak yardımı yapıldı

2017'de 693 Bin TL Nakdi 250 Ton Yakacak Yardımı yapıldı

Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Leyla Tuna, 2017 yılı içinde yardıma muhtaç 3681 vatandaşa 693.265,00 TL nakdi yardım, 500 aileye de 250 Ton yakacak yardımı yapıldığı bilgisini gazetemizle paylaştı.

Yardıma muhtaç ailelere 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu kapsamında 2017 yılında gıda, sağlık, barınma ve eğitim alanlarında yardımların ulaştırıldığını söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Leyla Tuna, Gerze ve köylerinde toplamda 3681 kişiye de 693.265,00 TL nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Her Yıl Yardım Kuponu Dağıtılıyor
Yapılan bu nakdi yardımların içinde İlçemizde 2008 yılında uygulamaya konulan ve her yıl dağıtımı gerçekleştirilen gıda yardım kuponlarının da dahil olduğunu söyleyen Tuna, ''Her Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde Gerze'de vakıf mütevelli heyeti tarafından tespit edilen, kayıtlarımızda mevcut olan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım kuponlarının dağıtımı yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar temel ihtiyaçlarını bu kuponlarla anlaşma sağlanan esnaflardan alış veriş yaparak kullanıyorlar'' dedi.

Barınma Yardımı
Genellikle köylerde yaşayan ileri yaşta ve yardıma muhtaç bazı vatandaşların yıkılmak üzere olan veya barınma şartlarını karşılamayan evlere tadilat ve tamirat yapıldığını söyleyen Tuna, köyde yaşayan yaşlı ve yardıma muhtaç nüfusun özellikle kış aylarında sıcak bir evde barınmaları için Vakıf olarak evlerinde iyileştirme yapıldığını belirtti.

Eğitim Yardımı
İhtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edilmesinin ardından eğitim yardımlarının öğrencilerin annelerine teslim edilmek üzere banka hesaplarına yatırıldığını söyleyen Tuna, birinci ve ikinci dönem olmak üzere eğitim yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Kömür Yardımı
İlçe ve köylerde yaşayan yaklaşık 500 aileye 250 Ton kışlık yakacak yardımı yapıldığını söyleyen Tuna, mütevelli heyetince belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere kışlık yakacaklarının ulaştırıldığını belirtti. Her yıl yapılan yakacak yardımı kapsamında Gerze'ye okumaya gelen yüksekokul öğrencilerinin de faydalandığını söyleyen Tuna, ikametlerini Gerze'ye alan öğrencilerden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere kışlık yakacak yardımlarının teslim edildiğini ifade etti.

Annelere Doğum Yardımı
Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Leyla Tuna, doğum yardımları ile ilgilide bilgi paylaşımında bulunarak her doğum için ayrı tutarda ödeme yapıldığını söyledi. Zengin fakir ayırt etmeksizin her anneye bu yardımın yapıldığını söyleyen Tuna, 2015 yılında uygulamaya konulan ve her canlı doğum için annelere verilen doğum yardımının birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk içinde 600 TL'nin bir defaya mahsus olmak üzere verildiği bilgisini paylaştı.  

Tuna, doğum yardımı alabilmek için öncelikle yeni doğan bebeğin nüfusa kaydının yapılması gerektiğini ardından vukuatlı nüfus kayıt örneği ile birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakfından alınacak  doğum yardımı başvuru dilekçesinin doldurulduktan sonra fona teslim edilmesi gerektiğini anlattı. Sonrasında anne adına ikamet edilen adresteki PTT Şubesine doğum yardımının yatırıldığını söyledi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül