Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2017 12:38   Güncelleme : 06-11-2017 09:41

23-27 Ekim Tarihleri Arasında Gerze'de Altın Haftası Başlıyor

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri 23-27 Ekim tarihleri arasında Gerze Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Gerze Şube Müdürü Orhan Sağıroğlu, “açacağımız altın hesabından hem yıllık yüzde 2,40 kazanacaksınız hem de altınların çalınma ve kaybolma derdinden kurtulacaksınız” dedi

23-27 Ekim Tarihleri Arasında Gerze'de Altın Haftası Başlıyor

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri 23-27 Ekim tarihleri arasında Gerze Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Gerze Şube Müdürü Orhan Sağıroğlu, “açacağımız altın hesabından hem yıllık yüzde 2,40 kazanacaksınız hem de altınların çalınma ve kaybolma derdinden kurtulacaksınız” dedi.

Sinop’ta sadece 23-27 Ekim tarihleri arasında devam edecek uygulamayla birlikte, yastık altındaki altınlar bundan böyle bankada değerlenecek. Hazine Müsteşarlığı güvencesiyle başlatılan altın toplama işlemi sadece Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.

“Mutlu Altınlar Ziraat’te” kampanyası hakkında gazetemize konuşan Sağıroğlu, kampanyanın sadece belirtilen tarihler arasında geçerli olacağını belirtti. 22 ve 24 ayar altınların kabul edileceği kampanyada, üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altınların ve reşat altınların kabul edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bankaya yatırılan altınlardan, her 6 ayda bir yüzde 1,2 faiz kazanılacağını ifade eden Sağıroğlu, “2 yıl boyunca devam edecek olan kampanyamızdan, vatandaşlarımız yüzde 4,8 faiz kazanabilecek” şeklinde konuştu. Yatırılan altınların istenilen zamanda çekilebileceğini söyleyen Şube Müdürü, ilk üç ay içinde altınlarını çekmek isteyen vatandaşlardan Hazine Bakanlığı’nın yüzde 1,5 kesinti yapacağını belirtti. Stopaj oranın olmayacağını vurguladı.

 

Nasıl başvurulacak?

Vade tarihinden önce hesaptan para çekilmesi durumunda bu ödemelerin Türk Lirası olarak yapılacağı söyleyen Orhan Sağıroğlu, vade süresi sonunda isteyen vatandaşların altınlarını çeyrek veya 1 kilogramlık külçeler halinde alabileceğinin altını çizdi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası Gerze Şubesi’ne belirtilen tarihlerde uğrayarak bir altın hesabı açtırmaları gerektiğinden bahseden Sağıroğlu, 2 yıllık süreç sonunda bankadaki altınların yeni bir altın tahvili veya kira sertifika ihracı için yeniden talep olarak kullanılabileceğini söyledi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş