Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2019 12:01   Güncelleme : 23-04-2019 14:18

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99’uncu yılı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Gerze'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreniyle başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulması sonrasında kutlama programı, ilçemiz kapalı spor salonunda devam etti.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan program, akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü.

Programın devamında İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kapalı spor salonunu dolduran halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılını kutlamanın mutluluk verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Aksu, “Siz öğrencilerimize düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Geleceğimizin emanetçileri siz çocuklarımızın; vatanını ve milletini seven, bayrağına sahip çıkan ve manevi değerlerle en üst düzeyde donanmış bireyler olarak hayata atılmanız bizlerin en büyük temennisidir” diyerek öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Kutlama programı öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterileri, şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Sergiledikleri performanslar izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Program resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül