Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2016 12:44   Güncelleme : 23-04-2016 13:57

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, festival alanında düzenlenen coşkulu etkinliklerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 Resmi Tören ilk olarak Atatürk Anıtı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin, Müdür Özgür Tokgöz tarafından anıta sunulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından kutlamalar saat 10:00'da festival alanında devam etmek üzere sona erdi.

Festival alanında başlayan kutlamalar ilçe protokolünün, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz  tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam ederken, Tokgöz  konuşmasında ''Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun ''Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır'' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını tarifsiz bir tutkuyla, vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisi olmuştur. İşte bu diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırmıştır. Bu şahlanışın adı, Milli Mücadeledir, Kurtuluş Savaşı'dır, Ulusal Egemenliktir, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıdır. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza hediyesidir'' diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra İlçemiz okullarının hazırlamış olduğu müzikli dans, halk oyunları ve jimnastik gösterileri minik öğrenciler tarafından sergilenirken izleyicilerden de büyük beğeni topladı. 

Öğrencilerin, günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından İlçemiz okulları arasında düzenlenen ''Bence 23 Nisan'' konulu resim, şiir dallarında ve satranç müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül