Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2020 12:23   Güncelleme : 24-11-2020 12:43

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemiz Hükümet Konağı önünde kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlama programına Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Şube Müdürleri Hamza Çeliker ve Recep Barış Varoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İyi Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Değerli arkadaşlarım; Öğretmenler Günümüz kutlu olsun. Milletin ruh ve karakterini şekillendiren, geleceğimizi inşa eden, her birimizin hayatında unutulmayan izler bırakan öğretmenlerimizin buradan saygıyla ellerinden öpüyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Öğretmenlik bir meslek olmanın ötesinde, bir insanlık hizmeti, bir sevgi işi, bir kültür ve medeniyet sorumluluğudur. Öğretmenlik ilim adamı, sanatçı, mucit, bürokrat, siyasetçi, esnaf ve tüccar yetiştirme işidir. Öğretmenlik, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sistemimizin ve toplumun temel yapı taşları, istiklal ve istikbalimizin de mimarlarıdır. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra eden siz fedakâr öğretmenlerimizin bu mesuliyeti bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da hakkıyla taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygularla bütün eğitim çalışmalarını en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, bu sıkıntılı pandemi günlerinde bütün öğretmenlerimize sağlık ve sıhhat temenni ediyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur dilerken, aramıza yeni katılan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ceylan’ın konuşmasının ardından, adaylığı kalkan Gerze İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Arzu Seven için yemin töreni gerçekleştirildi.

Yemin töreninin ardından öğretmen günü münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin isimleri okunduktan sonra kutlama programı sona erdi.

AdminAdmin