Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2019 11:57   Güncelleme : 30-10-2019 10:19

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze’de Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze’de Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı dolayısıyla yapılan kutlamalar kapsamında öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı

İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy Hükümet Konağı önüne katılım sağlayan öğrencileri ve vatandaşları selamladı.

Kaymakam Güven günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparken, ilçemiz öğrencileri de 15. Yılı Karşılarken adlı şiir okuyarak, “Anadolu ve Cumhuriyete Sesleniş” adlı yazının okunması, “Cumhuriyet Oratoryosu” adlı sunum ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu kutladı.

Ardından Gerze Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen halk oyunları ve ve Gerze Halk Eğitim Merkezi Judo Takımı ise sergiledikleri birbirinden güzel hareketlerle katılımcıların ilgi odağı oldu. İzleyiciler genç judocuların performansını ayakta alkışlandı.

Program Cumhuriyetimizin 96. Yılı kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde şiir, deneme, resim ve sportif etkinliklerde başarı elde eden öğrenci ve sporculara verilen ödül töreni ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçemizde ikincisi gerçekleştirilen Botça dalında birinciliği elde eden Gerze Belediyesi ekibinin ödüllerini Gerze Kaymakamı Murat Güven, ikinci olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ödülünü Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve üçüncülüğü elde eden Gerze İlçe Jandarma Komutanlığının ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Koca Kocakaya’nın ellerinden aldılar

hakan akbaşhakan akbaş