Güncel
Giriş Tarihi : 21-01-2015 12:28   Güncelleme : 22-01-2015 12:18

29 Gerzeli Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

Türkiye Tarihinde ilk defa Sinop Havaalanından Kutsal Mekânlara Uçak Kalktı

29 Gerzeli Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı
 Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdür Ünal Arslan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz kurum müdürü, Ak Parti, MHP İlçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaşımızın da katılımıyla gerçekleşen uğurlama töreni mutluluk ve gözyaşlarıyla manevi bir güzelliğe vesile oldu.

Uğurlama Programı vesilesiyle gelen konuklara hoş geldin diyen Yusuf Dursun hoca efendinin okumuş olduğu ilahinin ardından mikrofon uzatılan Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar bütün ibadetler insana manevi yönden ruhunda bir arınma getirir ameller niyetlere göredir diyerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gerze’den 29 vatandaşımız güzel bir göreve niyet etmişler. Allah onların niyetine göre amel etmelerini nasip etsin kutsal topraklara bizden selam getirin, oradan aldığınız ışığı döndüğünüz zaman bu ruhu teslim edinceye kadar saçmaya devam edin” dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise konuşmasında “Kutsal topraklara giden din kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. İslam dini temizlik, dürüstlük dinidir. Bu yolculuğun ruhlarınıza temizlik getirmesini diliyorum. Sizlere kazasız belasız gidip gelmenizi diler, ailelerinize yakınlarınıza da Allah kavuştursun” dedi.

Kutsal toprakların en küçük yolcularından birisi olan Ceylin Akbaş’a Okul Müdürünün sürprizi büyük beğeni topladı.


Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Hasan Albayrak 3. Sınıf öğrencisi Ceylin Akbaş’ın yarıyıl okul karnesini uğurlama programına getirdi ve Ceylin’in karnesi  Kaymakamımız Bülent Bayraktar tarafından Ceylin’in dedesi Mustafa Akbaş’a verildi.

Uğurlama programı konuşmaların ardından vedalaşma sevinç ve gözyaşı içinde gerçekleşti

hakan akbaşhakan akbaş