Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2020 18:33   Güncelleme : 31-08-2020 18:46

'30 Ağustos Zafer Yürüyüşü'

75 yaşındaki Mustafa Kıray, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ‘Zafer Yürüyüşü’ adını verdiği doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi

'30 Ağustos Zafer Yürüyüşü'

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçülerinden olan ve Milli Bayramlarda gerçekleştirdiği yürüyüşlerle tanınan 75 yaşındaki Mustafa Kıray, geleneği bozmayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 62 km’lik bir doğa yürüyüşü yaptı.

Daha önce Antalya Likya Yolu yürüyüş parkuru ve Gerze'den Çanakkale'ye olan yaklaşık bin kilometrelik yolu rekor sürede tamamlayan 75 yaşındaki Uluslararası Parkur Rekortmeni Mustafa Kıray, bu yıl pandemi gölgesinde geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ilçemiz köylerinde yürüyüş yaptı.

Zafer Yürüyüşüne 05: 45’te Gerze Meslek Yüksekokulu önünden başlayan Kıray, “Ben özel günleri, bayramları çok seviyorum. Biz Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri olarak Milletimiz için özel olan bu günlerde farkındalık oluşturabilmek adına yürüyüşler yapıyoruz. Bu defa ki yürüyüş biraz farklı.

Malum, dünyada ve ülkemizde birçok insanın ölümüne neden olan koronavirüs tehdidi hala devam etmekte. Bu yüzden Zafer Yürüyüşü adını verdiğim doğa yürüyüşüne yalnız başlayıp, yalnız bitirdim.

Sabah 05:45’te Gerze Meslek Yüksekokulu önünden yürüyüşe başladım; Çakallı, Pirahmet, Bolalı, Sarımsak, Çağlayan, Tatlıcak, Gürsökü, Sazak ve Acısu köylerinden geçerek ‘Zafer Yürüyüşümü’ tamamladım.

Tabi, neye niyet neye kısmet. Acısu Köyünde iken Sinop Belediye Başkanımız Barış Ayhan ve CHP Sinop Milletvekilimiz Barış Karadeniz ile karşılaştım. Belediye Başkanımız ve milletvekilimizle Zafer Yürüyüşüm ile ilgili kısa bir hasbihal ettikten sonra yoluma devam ettim.

Bu bizim Kurtuluş Bayramımız. Benim amacım gençlerimize örnek olmak. Ben artık belli bir yaşa geldim, elimden geldiğince bu özel günleri, Milli Bayramları güzel yaşayabilmek, yaşatabilmek ve güzel anmak için elimden geleni yapıyorum. Gençlerimize örnek olabilirsek ne mutlu bana.” dedi.

AdminAdmin