Güncel
Giriş Tarihi : 25-02-2020 15:50   Güncelleme : 25-02-2020 16:35

31. Vergi Haftasında Gerzeli Mükellefler Bilgilendiriliyor

Bu yıl 31. Kutlanan Vergi Haftası kapsamında ilçemizdeki mükellefler bilgilendiriliyor.

31. Vergi Haftasında Gerzeli Mükellefler Bilgilendiriliyor

Vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlam uyumunun ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlarıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanıyor.

Bu yıl 24 Şubat 1 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanan 31. Vergi Haftası, Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tüm yurtta çeşitli tanıtım faaliyetleri ve etkinlikler düzenleniyor.

Üniversitelerde stantlar kurulması, okullarda öğrenciler ziyaret edilip vergi bilinci ile ilgili faaliyetler yürütülmesi,  genç girişimcilere vergi konusunda bilgilendirme yapılarak “Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki” broşürlerinin dağıtılması, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükelleflerin işyerlerinde ziyaret edilerek, sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerilerinin alınması ve buna benzer etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası’nda ilçemizde de vergi mükellefi olan vatandaşlar bilgilendirilip, çeşitli ikramlarla karşılandı.

Gelir Dairesi Başkanlığı Gerze Mal Müdiresi Fatma DURU AYDIN ise vergi haftası ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirildiğini kaydederken, vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek, ülkenin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflere teşekkürlerini iletti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sosyal medya hesabında “Kamu hizmetinin en önemli kaynağı, devletin en büyük gücü vergidir. Büyük ve Güçlü Türkiye idealimiz için atılan her adımın arkasındaki bu güç, her zaman olduğu gibi geleceğimizin de teminatıdır” diyerek vatandaşların vergi haftasını kutladı.

AdminAdmin