Güncel
Giriş Tarihi : 11-04-2019 17:59   Güncelleme : 11-04-2019 18:43

36 Yıllık Başarı Hikayesi

Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 174. Yılına Özel Bir Başarı Hikayesi

36 Yıllık Başarı Hikayesi

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinden İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e ziyaret.

Polis teşkilatımızın 174. Yılı kapsamında bir ziyarette bulunan cemiyetimizi makamında kabul eden İl Emniyet Müdürümüz bir süre sohbet ettikten sonra masasında duran bir fotoğrafı gösteren basın mensuplarına kendisine teşkilat mensupları tarafından yapılan güzel bir jesti, bizlerle paylaştı.

Bu fotoğraf benim için çok özeldir. Bu fotoğraf Anadolu’nun bağrından çıkan 14 yaşındaki bir gencin 36 yıl önceki görünümüdür diyen Dağdeviren kendisine polis teşkilatının 174. Yılında bu özel günde çalışma arkadaşları tarafından verildiğini kaydederek, bizlere o günleri şu şekilde anlattı.

Bu fotoğraf Ankara Polis Kolejine ilk adım attığım 1983 yılına ait bir fotoğrafımdır, diyerek polis kolejine girişteki anısını şu şekilde dile getirdi. “ O tarihlerde Polis koleji giriş sınavıyla alakalı bir broşür gördüm. Ve herhangi bir polis karakoluna giderek giriş formlarını almak istedim. Fakat oradaki görevli beni muhtemelen küçük olduğumu düşünerek belgeyi vermedi ve beni dışarı çıkarttı.  Üzgün bir şekilde oradan ayrıldıktan sonra, bir köşe de hüzünlü bir şekilde dururken, x bir kişi yanıma geldi ve neden üzgün olduğumu sordu. Bende durumu kendisine anlattıktan sonra beni zamanın bir devlet yetkilisinin yanına götürdü. Durumu dinleyen (muhtemelen o dönemin Valisi) yetkili beyin talimatı doğrultusunda belgelerimi aldım ve yapılan müracaat ardından sınavı verdim ve Koleje girmeye hak kazandım.

Ankara Polis Kolejine girdikten sonra üniformalarımızı giydik. Ve sokakta her gördüğümüz üniformalı şahsa selam vermeye başladık hatta bir karakola gittiğimde  ilk selamımı bir bekçiye vermiştim diyerek tebessüm eden, Sn. Müdürümüz yıllar geçti ve Allah bize devletimize milletimize haktan, hukuktan şaşmadan hizmet etmeyi nasip etti.

 İşte bu anlamda 1983 yılında Ankara Polis Kolejine ilk adımımı attığım anı temsil eden bu fotoğrafı 36 yıl sonra çalışma arkadaşlarım bana sununca çok mutlu oldum”dedi.

Bizlerde Sn. Müdürümüzün izni ve bilgisi dahilinde güzel bir yaşam hikayesi olarak bunu siz değerli okuyucularımızla paylaştık.

İşte Anadolunun bağrından çıkan bir gencin yıllar sonra bir ilin en önemli kurumlarından birinin başına gelebileceğinin en güzel bir göstergesi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

hakan akbaşhakan akbaş