Güncel
Giriş Tarihi : 24-02-2015 16:32   Güncelleme : 24-02-2015 15:28

4-6 Yaş Kur`an Kursu İçin Eğiticilere Eğitim Verilecek

Kur’an Kursları Öğretim Programının uygulandığı sınıflarda görev almak isteyen Kur’an kursu öğreticilerine yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ve MEB işbirliği ile Halk Eğitim Merkezinde kurs verilecek.

4-6 Yaş Kur`an Kursu İçin Eğiticilere Eğitim Verilecek

Kur’an Kursları Öğretim Programının uygulandığı sınıflarda görev almak isteyen Kur’an kursu öğreticilerine yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında, '4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri ve Eğitimi' adında modüler sertifika eğitim programı uygulamaya konuldu.

Konuyla ilgili olarak Gerze Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı "4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı" ile ilgili olarak hazırlanan sertifika programını Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri veya Üniversiteler aracılığı ile almaları gerekmektedir.Çocuk eğitiminin önemine binaen Kur'an kurslarında 4-6 yaş grubu çocuklara özel sınıflarda görev almak isteyenöğretici adaylarının bu belgeye sahip olmaları gerekmektedir. Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak şu an itibariyle bir kursumuz başlamış bulunmaktadır. Kayıtlarımız devam etmekte olup; 12 kursiyere ulaşıldığında ikinci kursumuz açılabilecektir. Kurslar hafta içi ve hafta sonu gündüz ve akşamları olabilecektir. Kayıtlarımız bizzat Merkezimize yapılabilecektir.

                Ancak Diyanet İşleri Başkanlığının aşağıda belirtilen açıklamasını bildirmekte fayda vardır.

Bu itibarla;

1. 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinliği Sertifika Programı Başkanlıkta çalışan Kadrolu, Sözleşmeli, Vekil, Geçici Öğreticilere yönelik bir çalışmadır.
2. Diyanet İşleri Başkanlığında ileride Kur'an Kursu Öğretici olmak isteyenlerin de bu sertifika programını almalarında bir mahsur yoktur.

3. Sertifika programı Kur'an Kursu Öğretici olma şartı değildir. Kur'an kursu öğreticisi olabilme şartları Başkanlığın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Vardır. Ancak Kur'an Kursu Öğreticisi olduktan sonra 4-6 yaş sınıflarda görev yapabilme şartıdır.

 

AdminAdmin